Ofspor’u yenip “oh” diyemeyen Çorumspor, 6 puan değerindeki maçta Trabzon temsilcisi ile berabere kalarak ileride çok arayacağı çok önemli 2 puan daha kaybetti. Oysaki bir önceki maçta Konya Torku Şekerspor’dan 1 puan alması, Ofspor maçı öncesinde camiayı umutlandırmıştı.

Taraftarların ilgi göstermediği Ofspor maçı, adeta boş tribünlere oynandı. İlk 20 dakika genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Topla daha çok oynayan taraf, genç ve dinamik görünümündeki konuk ekip oldu. Çorumspor ilk tehlikeli atağını 21. dakikada Özkan’la geliştirdi. Özkan, kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen gol atamadı. Ofspor ilerleyen dakikalarda tempoyu yükseltip, orta sahaya çabuk geçmeye ve kanatları daha çok kullanmaya başladı. Nitekim Serdar ile peş peşe pozisyonlardan yararlanamadılar. İlk yarıda Çorumspor bir de Ali Köse ile gole yaklaştı ancak o da golü atamadı.

İkinci yarıda tempoyu daha da yükselten Ofspor, özellikle Abdurrahman’ın oyuna girmesiyle daha çok etkili olmaya başladı. 60. dakikada Abdurrahman’ın şutunda topun direkten dışarı çıkması Çorumspor için şans anıydı. Bu pozisyonun ardından Serdar’ın sıfıra inip kaleye gönderdiği topu Veysi çıkartıp gole izin vermedi. Çorumspor, maçtaki en net pozisyonunu 83. dakikada Vedat’la yakaladı. Kaptan Vedat, karşı karşıya pozisyonda topu dışarı atarak önemli bir fırsattan yararlanamadı.

Çorumspor’un, oynadığı kötü futbola bakınca alınan 1 puan kazanç oldu.

Çorumsporlu futbolcuların birçoğu fizik olarak düşüş içerisinde.

Vedat, önceki maçlara göre mücadeleci değildi. Kaptanlığı bırakan Ömür’ün performansı beni hayal kırıklığına uğrattı. Özkan çok koşmasına ve mücadele etmesine rağmen üretken değildi. Boş yere koştu durdu.

Alınan 1 puanda en büyük pay sahibi, kaleci Emrah’ın yanı sıra savunmada Fatih, orta alanda ise Ceyhun oldu. Fatih her geçen hafta kendini geliştiriyor ve oldukça da faydalı olmaya başladı. Ceyhun, Çorumspor’un hücumdaki en etkili ismi olurken, zaman zaman savunmasına da yardım ederek çok kritik kademelere girdi.

Maçın hakemi çok kötü bir yönetim sergiledi. Ofspor maçındaki performansını gördükten sonra üst klasmandan neden düştüğünü şimdi daha iyi anladım.

Çorumspor’da işler iyi gitmiyor. Yeni yönetim henüz sorunlara çare olamadı. Böyle giderse ikinci yarıda sahaya çıkacak ne futbolcu ne teknik adam kalır. Mevcut yönetimin bir an evvel genel kurul kararı alıp, talip çıkmaması halinde anahtarı da şehri yönetenlere vermesi gerekir diye düşünüyorum.