Çorum’un Dodurga İlçesi’ne yaptırılan 100 kişilik orta öğretim yurdu, belediye tarafından yapımı tamamlanan 1.5 milyon liralık alt ve üst yapı çalışmaları ile 5 bin 800 dönüm araziyi suya kavuşturacak olan sulama projesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Törene AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Almalı, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AKP İlçe Başkanı Abdullah Uysal, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Dünün dünde kaldığını, günün birlik ve beraberlik olma günü olduğunu belirten Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, “Ülkemiz için bayrak için tüm İslam alemi için gün birlik olma günüdür. Makamın gururuna değil hizmetin onuruna talibiz diyerek çıktığımız bu yolda milletle aynı yolda yürümenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyoruz” dedi.
Törende konuşan İl Başkanı Bekiroğlu ile Çorum’a çivi çakılmadığını söyleyenlere seslenerek 14 milyar TL’lik yatırımın kaç çivi yapacağının hırdavatçılara sorulmasını istedi. Günün birlik beraberliğin yanında AKP ile mücadele eden gafillere cevap verme günü olduğunu dile getiren Bekiroğlu, bu cevabın 1 Kasım’da verileceğini de açıkladı.
Millet düşmanlarına asla devleti teslim etmeyeceklerini söyleyen Salim Uslu da devletin ve milletin bekasının her şeyden üstün tuttuklarına dikkat çekti. Uslu, AKP iktidarında ilçeye 421 milyon TL’lik yatırım yapıldığını da anlattı.
Konuşmaların ardından Obduk Dutludere Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 5 milyon 900 bin TL'lik sulama pompajı, 3 milyon 169 bin TL'ye mal olan öğrenci yurdu ve belediye yatırımlarının açılış kurdelesi kesildi.
Daha sonra ilçede Belediye’yi ve esnafı ziyaret eden Milletvekili Uslu, Milletvekili adayı Bekir Horuz ile beraberindeki AKP’li yöneticiler 1 Kasım seçimleri için destek beklediklerini vurguladılar. Uslu da ilçeyi doğalgazla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.



(İHA)
Editör: TE Bilisim