Dodurga Belediyesi tarafından oluşturulan örnek bir tarla ile başlanan ve bazı köylerin geçim kaynağı haline gelen çilek üretimi ilçede her geçen gün yaygınlaşıyor.

Dodurga Belediyesi ilçe ekonomisine ve tarımını katkı sağlayacak bir projeyi daha hayata geçiriliyor. İlçe Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın girişimleri sonucunda ilçede ayva yetiştiriciliğine başlanıyor. Yapılan analizler sonucunda tespit edilen tarlada ayva dikimi yapılacak. Önümüzdeki Mart ayında dikilecek olan ayva bitkileri için hazırlıklar ise yoğun kış şartlarına rağmen başlatıldı.

Dodurga’nın gelişmesine ve büyümesine katkı için gece gündüz çalışan Aydın, ayva bahçesi çalışmalarını da yakından takip ediyor. -5 derece soğuğa rağmen iş makinaları ayva bahçesi için çalışmalarını sürdürüyor. Aydın, ayva bahçesinde dikimlere Mart ayında başlanacağını hatırlattı.

İlçenin çilekten sonra ayva konusunda da önemli bir üretim bölgesi olması için yoğun çaba sarfettiklerini kaydeden Başkan Aydın, “Dodurga’mız ayvası ile de hatırlanacak. Başlattığımız bu çalışma umarım kısa sürede ilçemizde yaygınlaşır ve insanlarımız için yeni bir geçim kaynağı daha oluşur. Bunun için belediye olarak biz üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim