Dodurga Kaymakamı Muhammet Emin Elmalı ve Belediye Başkanı Mustafa Aydın ile bir kaç kez bir araya gelen Bağcı, yürüyen projeler ve planlanan çalışmalar ve yatırımlar hakkında istişarede bulundu.
Bağcı'nın ilçedeki inceleme ziyaretine İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Çıplak da katıldı.
Bağcı yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

DODURGA GÜREŞ SAHASI YAPIMINA BAŞLANDI
“Dodurga Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla son derece verimli bir çalışma yaptık. Karşılıklı işbirliği içinde pek çok projede önemli mesafeler aldık. Bu çerçevede İl Özel İdaremiz ve Belediyemiz işbirliğinde planlanan çok amaçlı etkinlik alanı ve tribününün yapımına başlanmış olup, Ağustos ayı sonuna tamamlanacaktır. Projeye soyunma odaları da dâhil edilmiştir ve bu yıl 5 Eylül’de yapılan güreş ve şenliklerde açılışını yapacağız.”

“DODURGA-OSMANCIK YOLU 2.KAT ASFALT
YAPIMINA GELECEK HAFTA BAŞLANACAK”

Maliye Bakanlığı’nda temin edilen özel ödenekle yapımı gerçekleştirilen Dodurga-Osmancık yolunun (18 km) 2. kat asfaltının yapımına gelecek hafta başlanacağını belirten Bağcı, “Dodurga Köy Grup yollarında 2015 yılı yatırım programı çerçevesinde planlanan yol genişletme, yama ve onarım çalışması ile Akkaya yolunun 4 km. asfalt yapımına başlanmıştır” dedi.

DODURGA’YA 1000 TONLUK YENİ SU DEPOSU YAPILACAK
Saniyede 12 litre sürekli yön değiştiren kömür madeni açık ocak nedeniyle tekrar maden sahasından geçirilerek Dodurga su deposuna getirildiğini ifade eden Bağcı, “Ancak mevcut depoların çok eski ve sağlıksız olması nedeniyle 1000 tonluk yeni bir depo yapılması için İller Bankasından destek alınması kararlaştırıldı. Bu konuyu takip ederek 2016 yılında yapımı için çaba göstereceğiz” dedi.
TOKİ konutları konusunda son durumu da değerlendiren Bağcı, TOKİ Finansman Daire Başkanı hemşerimiz Ayhan Karaca'yı telefonla arayarak son işlemler konusunda bilgi aldı.

“DODURGA SULAMA PROJESİNİN YAPIMINDA SONA YAKLAŞILDI”
İlçe ziyaretinde Bağcı, Dodurga Kaymakamı, Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri ve Muhtarlarla sulama projesi çalışmalarını da sahada inceleyerek bilgi aldı. Arazideki hububat ekili alanlarda çalışma yapılamadığından Hasatın tamamlanması ile arazide kazı ve kapalı sistem boru döşeme çalışmalarına hız verilerek 2016 yılı bahar aylarına tamamlanmasının amaçlandığı bildirildi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim