Çorum Belediyespor, ilk yarının son haftasında Emrespor karşısında maça iyi başlayamadı. Emrespor topa ileride basınca Belediyespor oyunu kendi yarı sahasında kabullenip ani ataklarla gol aradı. İlerleyen dakikalarda Belediyespor sahaya ağırlığını koydu.

İki takım da ilk yarıda futbol adına çok fazla bir şey ortaya koyamadan orta sahayı kalabalık tutup risk almadan oynamadı. Bunun en büyük nedeni, sahanın çamur tarlasına dönmesi olarak ön plana çıkarken, zeminin ağırlığı nedeniyle iki takım da normal oyununu oynayamadı.

Çorum Belediyespor’da Kaan’ın 11. dakikada şutu direkten dönerken, 24. dakikada Oğuzhan Saraçoğlu’nun penaltı golüyle skor üstünlüğünü ele geçirdi. Bu dakikadan sonra maç Çorum Belediyespor’un istediği noktaya geldi. Savunma güvenliğinden ödün vermeyen Belediyespor, ikili mücadelelerde daha diri göründü. Emrespor orta alanda üstünlüğü her ne kadar ele geçirmiş görünse de, Belediyespor kalesinde fazla etkili olamadı.

İkinci yarıda ağır sahaya rağmen Belediyespor’daki kazanma azmi oldukça yüksekti. Saha içerisindeki yardımlaşma ve coşku üst düzeydeydi.

71. dakikada Serdar’ın şık golü Belediyespor’u iyice rahatlattı. Orta sahada H.İbrahim ve Oğuzhan Saraçoğlu, soldan Murathan, sağdan da İbrahim Ethem sık sık ileri çıkarak takımlarının hücum gücünü yükseltip olağanüstü bir mücadele örneği sergilediler. Önceki maçlara oranla pas yüzdeleri yüksek olduğu için Belediyespor çok pozisyon buldu. Ancak son vuruşlarındaki beceriksizlik yüzünden gol sayısını artıramadılar. Savunmada başta kaleci Emrah olmak üzere geri dörtlü birbirinin kademesine iyi girip rakibe gol şansı tanımadı.

Belediyespor, oynadığı futbolla Emrespor karşısında haklı bir galibiyet aldı. Emrespor karşısındaki futbolu görünce “Belediyespor daha önce nerelerdeydi” diyesi geliyor insanın. Bu futbol önceki maçlarda da oynansaydı Belediyespor şu anda zirve yarışının içerisinde olurdu diye düşünüyorum.

Ara transfere karşı olanlardanım. Bugüne kadar ara transferin fayda sağladığı takım görmedim. Bilakis, içeride sıkıntıya neden olabiliyor.

Belediyespor umarım ikinci yarı için iyi bir hazırlık dönemi geçirir ve ilk beşe girmeyi başarır.