Lider Bandırmaspor’un son 2 haftada deplasmanlarda 4 puan kaybetmesinin ardından Çorumspor’un da son 2 haftada 4 puan toplamasıyla aradaki puan farkı 4’e düştü.

Çorumspor’un, haftasonu deplasmanda lider Bandırmaspor, ardından yine deplasmanda Mardinspor ile oynayacağı maçlarda alacağı sonuçlar üst sıralar için büyük önem taşıyor.

Çorumspor-Çankırı Belediye maçına gelince, kırmızı-siyahlı takım bu sezon ilk defa ilk 45 dakikada oyun kontrolünü tamamen elinde tuttu. Konuk Çankırı Belediye, oyunu kendi yarı alanında kabul edip pres de yapmayınca Çorumspor ilk dakikalardan itibaren organize ataklar geliştirdi. Hücum üstünlüğünü ele geçirip Cemal’in mükemmel pasında Ferdi’nin ayağından bulduğu golle skor avantajı elde etti.

Çorumspor golden sonra da üstünlüğünü sürdürdü. Zaman zaman bekler de atağa kalktı. 36. dakikada sağ kanattan gelişen ani atakta sağ bek Orhan’ın şutu direkten döndü. Ardından Vedat’ın topu da direkten dönerken şans faktörü Çorumspor’un yanında değildi.

Çorumspor’un maçtaki en büyük handikabı, Çankırı Belediyespor’un ani ataklarında ileri uç elamanlarının çabuk dönmeyip Çorumspor savunmasından atılan uzun toplarda ofsaytta kalmalarıydı.

İkinci yarıda üstün oynayan taraf yine Çorumspor oldu. 54. dakikada sağ kanattan gelişen Çorumspor atağında, Mesut’un güzel ortasında maçın adamı Ferdi kafayla topu filelere gönderip farkı ikiye çıkarttı.

Çorumspor’da, 65. dakikada forvette bir varlık gösteremeyen Murat’ın yerine Ceyhun’un alınmasıyla birlikte Çankırı Belediye daha çok ileri çıkmaya başladı. Konuk takım Çorumspor savunmasını aşamayınca, Lokman ve Gürkan’ın ceza sahasının dışından attığı şutlarla gol aradı. Nitekim 78. dakikada Gürhan’la 20 metreden golü bulup farkı bire indirdi. Golde, Çorumspor savunmasının geriye fazla yaslanmasının da etkisi büyüktü.

Fark bire düştükten sonra Çorumspor’da bir panik başladı. Oyunu tamamen kendi yarı alanında kabullenip skoru koruma telaşına düştü, rakibine de pozisyonlar verdi. Çankırı Belediye bunlardan yararlanamayınca Çorumspor çok önemli bir galibiyet aldı.

Çankırı Belediye maçında bir kez daha görüldü ki, Çorumspor’un hücumdaki en önemli oyuncusu Ferdi. Golü adeta kokluyor. 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmadı. Attığı 2 golle de galibiyetin baş mimarıydı.

Stoperde Ömür, sol bekte Muhammed, orta sahada Cemal ve Mesut maçın en başarılı oyuncuları olarak dikkat çekerken, Vedat’la Emrah eski performanslarından uzak kaldılar. Sağ bekte Orhan henüz istenen seviyeye gelemezken, Abdullah pimi çekilmiş el bombası gibi. Her an kart görüp takımını yalnız bırakabilir, penaltı yaptırabilir.

Maçın hakemi Ali Terzioğlu çok koştu ve pozisyonlara yakın oldu. Sonucu etkileyecek bir hata yapmadı. Ama aynı şeyleri yardımcıları için söyleyemeyeceğim.