Deplasmanda alınan 2-0’lık Beypazarı Şekerspor yenilgisiyle zirve yarışında yara alan Çorumspor, bu maçta kaybettiği puanları telafi etmek için sahasında oynadığı maçta İskenderun Demirçelikspor karşısında son yıllardaki en kötü futbolunu oynayarak 2-0 yenildi ve zirve yarışında büyük ölçüde havlu attı.

İskenderun Demirçelikspor, savunma bloğunu orta sahaya yakın tutup alan daraltarak yaptığı presle Çorumspor’a boş alan bırakmadı. Çorumspor da pozisyon bulmakta güçlük çekti.

İlk yarının uzatma dakikalarında Murat Bölükbaş altı pasta net bir gol pozisyonundan yararlanamazken, dönen topu Hasan Ali taca atmayıp basit olanı yapmayınca, savunmanın da desteğe gelmemesi üzerine Çorumspor kalesinde ikinci golü gördü. Bu golle Çorumspor için maç bitti.

İkinci yarı için teknik direktör Ali Güneş’ten oyuna müdahale etmesini bekledik. Hiçbir varlık gösteremeyen Murat’ın yerine Eren’i oyuna alabilirdi. Ama beklentiler boşa çıktı. Sakatlanan Hasan Ali’nin yerine Fatih Aytekin’i oyuna alırken, ilk yarıda sağ açık oynayan Mesut’u beke çekerek hamle yapmayı yeterli gördü.

Ali Güneş, 58. dakikada da ilginç bir değişikliğe imza attı. Çorumspor’un şut atan ve duran topların en etkili ismi olan Vedat’ı kenara alarak Eren’i sahaya sürdü. Vedat’ın oyundan çıkması, rakip savunmayı daha da rahatlattı.

Murat Bölükbaş, sakat ya da cezalı olmadığı sürece ilk 11’de forma buluyor. Gol makinesi diye alındı ancak şu ana kadar sadece 1 golü var. Rakip kalede hiç etkili değil. Bu futbolcuya verilen şans Şaban, Eren ve Özkan’a verilse Çorumspor’a daha çok yarar sağlardı diye düşünüyorum.

İskenderun maçında sahada ne yaptığını bilen tek oyuncu vardı. O da sol bekte oynayan Muhammed’di. Tek başına çırpınıp durdu.

Lig başladığından beri, deplasmandaki Mardinspor maçı hariç Çorumspor’un rahat kazandığı bir maç hatırlamıyorum. Kazandığı maçlarda bile çok zorlandı.

İskenderun Demirçelikspor karşısında görüldü ki, Çorumspor’un kondisyonu bir maçı çıkartamıyor. Rakip takımlı futbolcular son dakikalarda bile depar atarken, Çorumsporlu futbolcuların ayakta duracak halleri yoktu.

Çorumspor’un, Ali Güneş’le başarılı olamayacağını 3. haftadaki Akçaabat Sebatspor maçında gördük. Sarıyer maçından sonra da formayı hak edene vermemeye devam etmesi halinde başarısızlığın kaçınılmaz olacağı yönünde uyarıda bulunmuştum. Gelinen nokta hiçte iç açıcı değil.

Maçın ikinci yarısında taraftarların istifaya çağırdığı teknik direktör Ali Güneş son bölümleri yedek kulübesinde, endişeli gözlerle ayakta izledi. Oyuna müdahale etmedi. Bu durum bile, Ali Güneş’in kalan haftalarda Çorumspor’a bir katkısının olmayacağını gösteriyor. Yönetimin bir an evvel kan değişikliğine gitmesi gerekir diye düşünüyorum.

*     *     *

Salı günü, kadim dostlarım Mehmet ve Mustafa Yolyapar’ın sevgili anneleri Suade Yolyapar’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık. Kendilerine başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı Cennet olsun.