Ligde oynadığı 3 maçı da kazanan lider Uşakspor’u konuk eden Çorum Belediye, 1-1 biten maçtan sonra 1 puana sevinen taraf oldu.

Maça iki takım da kontrollü başladı. Çorum Belediye yine savunmadan Abuzer’e atılan toplarla gol aradı. Abuzer, gerçekten yetenekli bir futbolcu. Ancak gerekli desteği bu maçta da göremedi. Çok yalnız kaldı. Zaman zaman savunmaya kadar gelip top götürmeye çalıştı ve çok yıprandı.

Uşakspor, fizik gücü yüksek oyunculardan kurulu bir takım. Ayağa pas yaparak ve dikine oynadılar. Uzun oyuncularının avantajından yararlanmak için de yan toplardan gol aradılar. Nitekim, 21.dakikada Selçuk’un ortasında Nurettin’in kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı. Çorum Belediye gole ilk kez 40.dakikada yaklaştı. Abuzer’in kafa vuruşunda top auta gitti. 43’te İzzet’in hücuma çıkarken kaptırdığı topu Şahin kaleye gönderdi, kaleci Sercan iki hamlede golü önledi.

İkinci yarıya iyi başlayan Çorum Belediye’nin 47.dakikada Abuzer’le topu direkten dönerken, şans faktörü Uşakspor’un yanındaydı. 60.dakikada yine bir köşe vuruşu organizasyonunda Çorum Belediyespor ceza sahasında oluşan karambolda Fatih topu yakın mesafeden auta attı.

Son 25 dakikada Uşakspor oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi ve baskısını artırdı. Geliyorum diyen gol 80.dakikada geldi. Emre’nin ters bir vuruşla kendi kalesine gönderdiği top kornere giderken, kornerden gelen topu Şemsettin kafayla ağlara yolladı. Golden sonra Uşakspor skoru korumak için geri çekildi. 82.dakikada kazanılan serbest vuruşta Mert topu şık bir vuruşla Uşakspor filelerini gönderirken, karşılaşma 1-1 bitti. Sahaya mutlak galibiyet için çıkan Çorum Belediye umduğu ile değil, bulduğu ile yetinmek zorunda kaldı.

Savunmada Abdullah ve Akın henüz istenilen düzeyde değiller. Abdullah, bırakın koşmayı durarak oynuyor. Yaptığı en olumlu iş ileriye uzun toplar göndermesi. Sık sık hakemle diyaloga girmesi daha önce de olduğu gibi başına iş açacak gibi. Yusuf Hoca’nın Yasin gibi bir oyuncu dururken kanatta Doğukan’ı oynatmasına bir anlam veremedim.

Rakip takımın kullandığı yan toplarda Belediyespor’un tüm futbolcuları ceza sahasına doluyor. Böyle olunca ani atak şansı ortadan kalkıyor. Buna karşılık Uşakspor ise bu durumlarda en az 2 futbolcusunu orta sahada bekletti.

Çorum Belediye’nin içeride iki maçını izledim. Henüz galibiyet alamadı. Şampiyonluğa oynayan bir takımın evinde maç kazanamaması çok ilginç. Şampiyonluk nasıl gelecek çok merak ediyorum.

Maçın hakemi Ali Karatutlu belki skoru etkileyecek hata yapmadı ama zaman zaman çok ters kararlar verdi. Özellikle ilk yarıda oyunu gereksiz düdüklerle çok durdurdu.