Hattuşa’nın kültür turizmindeki yerini alamadığını belirten Milletvekili Kurt, “Ülkemizde ve dünyada kültür turizmi artık daha fazla yer almaya başlamıştır. Buna rağmen Çorum ve Hattuşa kültür turizminde hak ettiği yeri bu zamana kadar bulamamıştır. Hak ettiği yeri bulması için de yerel yönetimler ve vekiller olarak gerekli çalışmaları başlattık ve bunu da başaracağımızdan hiç şüphemiz yok.
Bu çalışmalar çerçevesinde Boğazkale’de iki gündür bale gösterilerini, kültürel ve müzik çalışmalarını sunulduğu etkinliklerimiz oluyor. Bu etkinliklerimizde gelen misafirlerimize hoş bir vakit geçirdiklerine inanıyorum. Bu etkinliklerimiz 1 yıl boyunca devam edecek” diye konuştu.
Hattuşa’ya gelen misafirlerin sadece ören yerleri gezmekle kalmayacağının altını çizen Çorum Milletvekili Kurt, “Bunun için Hitit Köy projesi çalışmalarına başladık. Bu proje ile Hitit uygarlığı dönemde yapılan ekmek, taş oymacılığı ve çömlek gibi çalışmaları buraya gelen misafirler isterlerse kendilerinin yapabileceği bir Hitit Köyü yapmaya çalışıyoruz, bu çalışmanın projeleri tamamlanmış ve ihale aşamasına gelmiştir” şeklinde konuştu.
Hattuşa’yı anlatmak için çok yoğun bir şekilde ülke büyükelçiliklerini ziyarete ettiğini kaydeden AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, ziyaret ettiği elçilere Hitit uygarlığını anlattığını ve bu ülkeler ile ortak projeler yapmaya çalıştığını ifade etti.
İnsanlık tarihindeki ilk anlaşma olan Kadeş anlaşmasının Hitit uygarlığında yapıldığına değinen Kurt, medeniyet şehri olan Boğazkale’ye gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Turistlere Boğazkale’yi görmeden geçmeyin diye seslenen Kurt, medeniyet uygarlığı olan Hattuşa’ya herkesi beklediklerini kaydetti.
Hattuşa’yı anlatan figürlerle işletmiş elbisesinden bahseden Milletvekili Kurt, giydiği elbisenin Çorum’un Kargı İlçesi’ne ait Kargı bezinden yapıldığını belirterek elbiseye işlenmiş figürlerle Hitit medeniyetinin anlatılmaya çalışıldığını ifade etti.





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim