Boğazkale İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri diktikleri her bir fidana şehitlerin adı verildi. Fidan dikimine İlçe Kaymakamı Osman Aydoğan, İlçe Emniyet müdürü Harun Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahaddin Sütbaş ve öğrenciler katıldı.
Boğazkale İlkokulu öğretmenlerinden Emin Saltık, ülkenin bekası ve bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden kahraman şehitlerin adlarını oluşturdukları fidanlıkta yaşatmak istediklerini belirterek, “Her şehit asker ve polisimiz için bir fidan ve her fidanın bakımından sorumlu bir öğrencinin olacağı projede fidanlara şehitlerimizin isimleri verildi. Bu projeyle öğrencilerimizin milli, manevi değerlere sahip çıkma bilinci kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.
Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan ise, örnek bir projeye imza atan Boğazkale İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerin isimlerinin sonsuza dek yaşatılacağını belirtti.
Yapılan konuşmalardan sonra fidan dikme etkinliğine katılan protokol üyeleri ve öğrenciler hep birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Toprakla buluşan fidanlara Çorumlu şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu künyeler asıldı.
(İHA)
Editör: TE Bilisim