Boğazkale Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu 6 kişilik grup “Köklere Yolculuk” isimli proje uyarınca Ponte de Lima kentine gitti. Buradaki “Ulusötesi Öğrenme, Öğretme ve Eğitim” faaliyetlerine Boğazkale Ortaokulu Müdürü Fikret Gündoğdu, Fen Bilimleri Öğretmeni Hayrettin Erkan, 8/A sınıfı öğrencileri Melike Karaköseoğlu, ve Hilal Şahbaz, 7/A sınıfı öğrencileri Mehmet Miralp Şenel ile Enes Malik Uzun katıldı.

Türkiye, Hollanda, Litvanya, Yunanistan ve Portekiz’den 17 öğretmen ve 24 öğrenci olmak üzere toplamda 41 kişinin katıldığı proje çalışmasında öğretmenler ve öğrenciler Portekiz Agrupamento de Escolas de Ponte de Lima okulunun öğretmenleri ve öğrencileri tarafından büyük bir coşkuyla ve heyecanla karşılandı. Proje kapsamında bir hafta boyunca derslere katılarak Portekiz’deki eğitim sistemi ve ders işleme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, eğitim, aktivite ve etkinliklerin bitiminden sonra da şehrin tarihi ve kültürel mekânları ziyaret ederek kültürel aktivitelere katılma imkânı buldular. 1 hafta süresince Portekizli öğrencilerle birlikte ailelerin evlerinde beraber kalarak onlarla birlikte kültürel bir bağ ve arkadaşlık oluşturan öğrenciler eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifikalarını da aldılar.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Fikret Gündoğdu, Erasmus+ projelerinin hem öğretmen hem de öğrencilere önemli katkılar sunduğunu, bu programın dünyaya açılan bir kapı niteliğinde olduğunun farkına varılması gerektiğini, yurtdışına çıkan öğrencilerin yabancı dil seviyelerini ilerleterek kültürlerarası diyaloglarını geliştirdiğini, farklı kültürleri tanırken, Türk kültürünü de tanıttığını dile getirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim