Apartmanlar yapılırken ya yeteri kadar otopark yapmak, ya da otopark yapımında kullanılmak üzere daire başına belli bir otopark harcını belediyeye ödemek zorundadır.

Müteahhitler bu güne kadar otopark yapmak yerine belediyelere harç ödemeyi tercih ettiler. Ancak bu paralarla otopark inşa eden bir belediye ortaya çıkmadı. Peki yıllardır toplanan, halen toplanmakta olan bu otopark harçları ne oldu? Nereye gitti? Bilen var mı?

Halbuki belediyeler, bu paralarla toplu otopark yerlerini belirleyip halkın kullanabileceği otoparklar yapsaydı bu günkü otopark rezilliği ortaya çıkmayacaktı.

Bu konunun üzerine ne sayıştay gitti, ne de belediyelere hesap soran bir siyasi irade ortaya çıktı. Toplanan paralar otopark yapımı yerine çarçur edildi ve edilmeye de devam ediyor. Ya otopark harçlarını toplamayın ya da topluyorsanız halkın istifade edeceği otoparkları yapın.

Mesela Çorum'da hangi belediye halka hangi otoparkları yaptı bu güne kadar? Tek tek açıklasınlar da herkes bilsin.

Bu güne kadar bu harçlar çarçur edildi. Bu günden sonra bari gereği yapılsın. Muhalefet partileri de bu işin takipçisi olsunlar. Bu konuda ne hesap veren var? Ne de hesap soran?

Caddelerde ve sokak aralarında gelişigüzel park edilen otomobiller yüzünden hem ambulanslar hem de itfaiye araçları hizmet etmekte zorlanıyorlar.