Vatandaşlara 16 Nisan Referandumunun önemini anlatan Aras ve yöneticiler, ülkein birliğine, milletin dirliğine, insanların refahına, devletin bekasına en üst düzeyde katkılar sağlaması için vatandaşları evet oyu kullanmaya davet ettiler.

Türkiye ne zaman tehdit altına girdiyse Türk Milliyetçilerinin milli tavrını ve tercihini anında gösterdiğini, şimdi de benzer bir durumun yaşandığını söyleyen MHP yöneticileri, vatandaşların teveccühlerinden dolayı da mutluluk yaşadıklarını belirttiler.

MHP İl Başkanı Aras ve beraberindekiler daha sonra Boğazkale’ye de geçerek burada da referandum çalışmalarını sürdürdü.

Türkiye ne zaman tehdit altına girdiyse Türk Milliyetçilerinin milli tavrını ve tercihini anında gösterdiğini anlatan Aras, ülkenin yine sıkıntıda olduğunu, milletin tahrik ve tahrip edilmek istendiğini söyledi.

Herkes teslim olsa da, Milliyetçi Hareket Partisi’nin zalimin belini kırmaya, zulüm düzenini bozmaya dünden yeminli olduğunu anlatan Aras, “Çünkü bizim bu ülke için yeminimiz vardır, vazgeçilmeyecektir. Bu nedenle 16 Nisan’da Evet diyoruz. Mahkemelerin tarafsızlığını sağlayacağız. 18 yaşındaki gençlerimizin önünü açacağız. Büyüyen ve nüfusu artan Türkiye’nin 600’e çıkan milletvekili sayısını destekleyeceğiz. TBMM seçim dönemi ile Cumhurbaşkanı seçim dönemini beş yılda bir ve aynı günde yapacağız. Gazi Meclisimizin yasama yetkisini güvenceye alacak, daha da etkinleştireceğiz. Meclisimizin denetim fonksiyonlarını güçlendireceğiz. Devlet yönetimindeki fiili zorlama ve açmazı bitirecek, siyaseti toplum sözleşmesinin sınırlarına çekeceğiz. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki hatları kalın olarak çizeceğiz. İlk kez Cumhurbaşkanı’na cezai sorumluluk getireceğiz. Yürütmeyi tek elde toplayıp devletteki karmaşa ve kafa karışıklığını sonlandıracağız. Milletin istiklaline, devletin istikbaline, bayrağın iffetine, vatanın izzetine duadır ve yeminimizdir.

Her evet bekamızın hisarlarına koyulmuş bir tuğla olup bizim için yemindir. Sonuna kadar millet, sonsuza kadar devlet; 16 Nisan’da evet diyeceğiz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim