Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Bayat’ın Orta Anadolu’ya hakim olan bir yaylaya sahip olduğunu belirterek, Ankara’nın, Çankırı’nın ve Çorum’un burada yayla şenliklerini yapabilecekleri söyledi. Ünlü, “Yolların düzenlenmesi ve asfalt çalışmalarının tamamlanması ile günübirlik gelip gidilecek bir bölge oldu. Yapılan mesire alanları ve yol çalışmalarının tamamlanması turizme katkı sağlayacaktır. Bu Bayat’ımıza, esnafımıza ve halkımıza ciddi katkı sağlayacaktır.

Bacasız fabrika dediğimiz turizmi inşallah yayla turizmi olarak Bayat’ta yaygınlaştıracağız. Bununda en güzel ayaklarından birisi Kuşçaçimen Yaylası olacak. Sadece turizm denince akla deniz gelmemeli” dedi.

Bayat Kaymakamı Mustafa Çelik ise, “Karatepe’de öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişimlerine katkı sağlamak ve doğaya saygı amacı için ilçemiz olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız çocuklarımızı sigara ve alkol başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, onları sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmek, doğayı korumak, doğayı temiz tutmak ve doğa sevgisini arttırmaktır. Bu doğrultuda çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Bu etkinlikte bizlerin yanında olan ve emeklerini esirgemeyen Bayat Belediye Başkanımız Ekrem Ünlü, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürümüz Murat Topçu ve Çorum Gençlik Merkezi yetkililerine teşekkür ederiz." dedi.

Doğaya saygı yürüyüşü etkinliği, Belediye Başkanlığının katılımcılara ikram ettiği öğle yemeğinin ardından son buldu.

Doğa yürüyüşüne Bayat Kaymakamı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Murat Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Fatih Kapucu, öğrenciler ve Hitit Üniversitesi BESYO öğrencileri katıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim