Bayat Belediyesi ekipleri kış aylarında meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kar yağışı ve buzlanma öncesi hazırlık yaparak cadde ve sokaklarda tuzlama ve solisyon çalışmalarını zamanında gerçekleştiriyor.

Bayat Belediyesi Zabıta Komiserliği tarafından kar küreme ve tuzlama kar mücadelesi içim hazır hale getirilen ekipmanlarla 2017 yılı içinde 15 ton tuz alımı yapıldığı, ekiplerin zamanında ve seri bir çalışmayla ilçede günlük hayatın akışının etkilenmemesi için yoğun bir şekilde mesai yaptığı bildirildi.

Kar yağışının yoğunluğu sonrasında muhtemel buzlanmaya karşı vatandaşları uyaran Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, üzücü olaylarla karşılaşmamak için araçların kar veya buzlanmaya karşı bakımlarının yaptırılmadan yola çıkılmamasını istedi. Başkan Ünlü yaptığı açıklamaya şöyle devam etti; “Kar yağışı başladığı andan itibaren öncelikle Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanı, Çorum Caddesi bölgesinde tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına ağırlık verdik.

Aynı zamanda ana cadde ve sokaklarda sürdürülen kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışmaları sonucunda şehir merkezine herhangi bir kapalı yol bulunmadığı belirterek, karla mücadele çalışmaları kaldırım temizleme, cadde ve sokak temizleme ekipleri ile gece gündüz demeden sürdürülüyor. Bayat halkına her koşulda hizmet etmek bizim en önemli görevlerimizin başında gelir. Bu anlamda kötü hava koşullarıyla mücadeleye de hazır olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Özellikle yağmur ve kar yağdığında trafiğin nasıl kilitlendiğini biliyoruz. Her şeyden önce can güvenliğiniz ve trafiğin akışında sorunlar yaşanmaması için uğraşacağız. Bunun için de karla mücadele ekiplerimizi ve buzlanmayı önlemek amacı ile 15 ton kar tuzu  stokumuzu hazırladık”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim