Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, sosyal sorumluluk bilinciyle her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını belirterek, “Bu yıl ilçemizdeki 400 kişiye esnafımızın da katkısıyla 3 çeşit sıcak yemek veriyoruz.” dedi.
Başkan Ünlü öte yandan tarihî Emirbey Camii’nin restorasyon çalışmalarına başlandığını bildirdi.
Dere Mahallesi’nde bulunan ve 1846 yılında inşa edilen Emirbey Camii’nin minaresinde yer yer çürümeler yaşandığını belirten Başkan Ünlü, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan alınan izinler doğrultusunda mülkiyeti Belediye’ye ait bu caminin restorasyonunu İskilip Halk Eğitimi Merkezi ekiplerine yaptırdıkları söyledi.
İlçede bulunan tarihî ve kültürel varlıklara sahip çıktıklarını vurgulayan Ekrem Ünlü, “Ecdadımızdan kalan birçok çeşme ve cami gibi eserlerimizi onararak gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz.” dedi.
Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü bahar temizliği kapsamında ilçedeki ağaçların budama, bakım ve sulama çalışmalarının yanı sıra park ve bahçelerde çiçek dikme, çim ekme ve ot biçme işlemlerinin tamamlandığını anımsatarak, Ramazan Bayramı’ndan önce tüm mezarlıkların bakımdan geçirileceğini sözlerine ekledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim