Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında faaliyetlerini sürdüren Bayat Belediyesi, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak, temizlik ve bakım hizmetlerinin yanı sıra pek çok kolaylıkla vatandaşlara ulaşıyor.
Yardıma muhtaç 90 aileye evde bakım personeli tarafından gerçekleştirilen hizmetler kapsamında, vatandaşların ev temizliği ve günlük kullanılan malzemelerin temizliği yapılıyor. Temizlik hizmeti ise, temizliğini yapmakta zorlanan vatandaşın ihtiyacına göre gerçekleştirilirken, evlerde gerekli temizlik yapılarak, hijyenik hale gelmesi sağlanıyor.
İlçedeki yaşlı ve hasta vatandaşların her daim yanlarında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, “Eşimle birlikte tüm aileleri teker teker evlerinde ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceliyorum. Evde bakım hizmetinde amaç, vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu hizmet, çevresi ve akrabaları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için verdiğimiz bir hizmettir” dedi.
Kaynaklar arttıkça hizmet verdikleri aile sayısını da artıracaklarını kaydeden Ünlü, “İŞKUR da bu hizmetleri yürütürken bize toplum yararına çalışma projesi kapsamında personel desteği veriyor, bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Aileler bu durumdan son derece memnun kalıyor ve devamını bizden talep ediyor. Bizim için önemli olan yaşlılarımızın hayır duasını alabilmektir. Belediye olarak yaşlılarımıza ve hastalara ne kadar çok hizmet verirsek kendimizi o kadar mutlu ve huzurlu hissediyoruz. Amacımız yaşlılarımızın ve hastalarımızın hayır duasını alarak onlara hiçbir zaman yalnız olmadıklarını, devletimizin ve belediyemizin şefkat elinin her zaman yanlarında olduğunu göstermektir” şeklinde konuştu.
Belediyeciliğin her şeyden önce bir sevda olduğunu kaydeden Ünlü, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:
“ Bu sevda, insana ve insanın olduğu her mekâna ulaşmak, onların hayatını kolaylaştırma sevdasıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde temeli atılan bu anlayış, tüm belediyelere örnek olmaktadır.
Bu düzenlemeyi biz hiçbir siyasi çıkar ve hesap güderek yapmıyoruz.
İnsanlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, kent hizmetlerinin her noktaya ulaşması ve şehirlerimizin birer marka şehir olması için çaba gösteriyoruz.
Göreve başladığımız 2009 yılından bu yana yapmış olduğumuz hizmetlerde vatandaşlarımızın takdir ve beğenilerini kazandık. Halkımızın bize vermiş olduğu yetkiyi en iyi şekilde kullanabilmek adına hız kesmeden hizmetlerimize devam ediyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim