Belediye’nin halkın yağmur duasını ve ibadet alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla Asma Tepesi Türbe mevkiindeki çalışmaları adım adım ilerliyor. Belediye Zabıta Komiserliği’nce yürütülen çalışmalar kapsamında ibadet alanı düzenlenmesi, ağaçlandırma çalışması, bay-bayan lavabosu, Asma Türbesi tadilatı ve yol çalışmaları yapılması planlanıyor.

Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, ilçe merkezine 3 kilometre mesafede Asma Tepesi Türbesi mevkiinde tepenin en yüksek yerinde bulunan yağmur duası alanında çevre düzenlemesi ile birlikte yeni ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Bayat’ın en güzel yerlerinden biri olan Asma Tepesi’nin namazgâhına kavuşacağını belirten Ünlü; tüm mahallelerin her yıl Asma Tepesi’nde namazgâha gelerek yağmur duası yaptığını, namazgâh yerinin düzensiz ve yetersiz kalmasından dolayı çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Başkan Ünlü, çevre düzenlemelerinin yanı sıra, ağaçlandırma, çim ekme, bay-bayan lavabosu, türbe tadilatı ve yol çalışmaları ile devam ederek yakın zamanda halkın hizmetine sunulacağını vurguladı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim