Türkiye’de gündemlerin başkaları tarafından belirlenmediğini kaydeden Ceylan, Türkiye’de gündemin millet tarafından belirlendiğini ifade ederek, yaşanan sıkıntıların da bu nedenle ortaya çıktığını söyledi.
Ak Parti Milletvekili Ceylan, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Artık Türkiye IMF’ye karşı 800 milyon dolar için kuyrukta beklemiyor. Bir devlet düşünün tarihin en büyük 150 milyar dolar, 2013 Mayıs ayında üçüncü köprü ihalesi yaptığı için, Dünyanın ve Avrupa’nın en büyük ikinci havaalanını temeli attığı için bunlar başımıza geldi. Artık ülkede milletimiz başı dik anlı açık bir şekilde gezdiği için bunlar başımıza geliyor. Gurbete giden vatandaşlarımız çok iyi bilir artık Türk pasaportunu görünce herkes şöyle bir titrediği için bunlar başımıza geldi. Bayat’ın en ücra köşesindeki köyümüze kilit taşı, kanalizasyon ve asfalt götürdüğümüz için bunlar başımıza geliyor. Bu milletin cebindeki parayı artırdığımız için bunlar başımıza geliyor.
15 Temmuz akşamı öyle bir dik duruş gösterdiniz ki, Avrupa’ya ve dünyaya öyle güzel demokrasi örneği verdiniz ki sizleri tebrik ediyorum. Sizlerden Allah razı olsun. Değerli kardeşlerim zor bir süreçten geçiyoruz, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye’de bu coğrafya üzerinde yüzyıllardır oyunlar oynanmıştır. Bu oyunlarda daha eminim bitmeyecektir. Ama biz Alevi’siyle Sünni’siyle, Kürt’ü ile Çerkez’i ile bir arada olduğumuz sürece bu milletin sırtı yere getirilemez. Yeter ki biz bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlik ruhumuzu pekiştirelim. Bizim artık daha birleşme zamanımız, daha diri, daha iri olma zamanımız geldi.
Sayın Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanları terk etmeyin diyene kadar, bu meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim