‘YILLIK 24 MİLYON 600 BİN TL’LİK EK KATKI’

Firma temsilcilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Bayat, İskilip, Sungurlu ve Uğurludağ ilçelerini kapsayan toplam 80 bin dönümlük arazinin sulu tarıma geçilmesinde, Tımarlı Sulama Projesi 2. Etabı’nın çok büyük bir önem taşıdığını anlatarak, projenin tamamlanmasıyla birlikte söz konusu ilçelerde tarım alanında devrim yaşanacağını ifade etti. Kavuncu, milli ekonomiye yıllık 24 milyon 600 bin TL’lik ek katkı sağlanacağını söyledi.

‘7 bin 500 kişilik tarımsal istihdam’

Sulu tarımla birlikte dört ilçenin çiftçilerinin katma değeri daha yüksek ürünler yetiştirerek, kendi ekonomilerine ciddi katkılar yaptığı gibi, ilçe il ve ülke ekonomisine de ciddi kazanımlar sağlayacağını açıklayan AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum ve Çankırı’ya hayat verecek proje ile birlikte 7 bin 500 kişilik tarımsal istihdamın kapısının açılacağını, üretim kapasitesiyle birlikte istihdamla ilgili katkısının bölgenin huzuru haline geleceğine işaret etti.

Projenin bölge insanının kaderini değiştireceğini, sulu tarımın nimetleriyle çiftçileri buluşturup, kazanımların bir an evvel artması ve hayallerin gerçekleşmesi için çalıştıklarını ifade eden Kavuncu, “Hiç bir ayrıntısını gözden kaçırmadığımız bu değerli projenin bölge halkı açısından önemini biliyor ve sulu tarıma geçmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamak istiyoruz. Ürün rekoltesinden tutun da, ürün kalitesi ve katma değerine kadar tüm unsurları birden değiştirecek olan bu proje, bölgenin hayat kaynağıdır. Projemiz şu an itibariyle % 47’lik gerçekleşme oranıyla devam ediyor” dedi. Erol Kavuncu, 80 bin dönüm arazinin sulu tarıma geçecek olmasının bölgeyi Çukurova değerine yükselteceğini, tarımsal kalkınmanın temel taşı olacağını söyledi.

‘ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK’

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, bölge açısından çok değerli olan çalışmalarla ilgili şunları dile getirdi; “Bu proje ile, milli ekonomiye Yıllık 24 Milyon 600 TL Katkı sağlanacaktır. Çankırı ve Çorum için önemli bir proje olan Kızılırmak Tımarlı Sulaması 2. kısım inşaatının tamamlanması ile toprak ve su kaynakları buluşacak, tarımsal gelirde altı kat artış sağlanmasının yanı sıra milli ekonomiye yılda 24 milyon 600 bin TL tarımsal gelir artışı sağlanmış ve 7 bin 500 kişiye tarımsal istihdam temin edilmiş olacaktır. Özellikle çeltik üretimi ile Çankırı ve Çorum İllerinde çiftçimizin yüzü gülecek ayrıca yeni zirai mahsullerin ekimi ile daha farklı alternatif ürünler elde edilecektir. % 47 Fiziki gerçekleşmeye ulaşan projenin bir an önce tamamlanarak hizmete alınması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim