Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, Adliyespor’u deplasmanda 2-0 gibi net bir skorla yenerken, lider Uşakspor’un sahasında Kocaelispor’a kaybetmesi üzerine zirve ile puan farkı 3’e düştü. Bu durumda, Sultanbeyli Belediye maçının önemi bir kat daha arttı. Maç, iki takım futbolcularının kendi kalelerine attıkları gollerle 1-1 biterken, özellikle Çorum Belediye çok önemli 2 puan kaybeden taraf oldu.

Adliyespor maçında alınan galibiyetin yanı sıra, havanın da güzel olması nedeniyle Sultanbeyli maçında tribünlerin büyük bölümü doldu.

Sultanbeyli Belediye de Çorum Belediye gibi deplasmanda daha başaralı sonuçlar alan bir takım. Bununla ilgili hafta içerisinde gazetemizde bir analiz haberi yapıldı ve gerekli uyarılarda bulunuldu.

Sultanbeyli Belediye henüz 10.saniyede golü buldu. Çorum Belediyesporlu Ertuğrul’un geri pasında kaleci Ramazan ayağının kayıp düşünce top tıngır mıngır ağlarla buluştu. Çorum Belediye bu golle maça 1-0 geride başladı.

Maç öncesinde sahanın zeminine serilen kum oyunu olumsuz etkiledi. Sanki buzda oynuyorlarmış gibi iki takım futbolcuları da ayakta kalmakta zorlandı.

İlk yarıda daha etkili olan taraf Sultanbeyli Belediye idi. Çorum Belediye, koşan ve disiplinden kopmayan rakibi karşısında yürüyerek oynayan Oğuzhan, Mert ve ilk yarı performansından eser kalmayan Doğan Can ile çok top ezdi. Kanatlarda Taner ve Emre Okur’un topla çok oynamaları da top kayıplarının artmasına neden oldu. İleride yalnız kalan Abuzer gerekli desteği alamayınca etkisiz kaldı.

İkinci yarıya Oğuzhan’ın yerine Salim, Emre Okur’un yerine Yasin’le başlayan Çorum Belediye gol için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Bu değişiklikler takıma olumlu yansıdı. Rakip kaleye daha çok yüklenmeye başlayan Çorum Belediye, Yasin, Taner ve Abuzer’le yakaladığı önemli fırsatları değerlendiremedi. Özellikle Yasin, çok top ezdi. Şut atması gereken yerde pas verdi, pas vermesi gereken yerde şut attı.

Çorum Belediye aradığı golü 64.dakikada Sultanbeyli Belediyesporlu Göksel’in topu kendi kalesine göndermesi sonucunda buldu. Golden sonra kontrollü oyuna dönen Çorum Belediye, 71.dakikada kalesinde büyük tehlike atlattı. Sefa Ali’nin kafa vuruşunda top üst direkten dönerken, şans faktörü Çorum Belediye’nin yanındaydı.

83.dakika maçın kırılma anlarından birine sahne oldu. Abuzer ceza sahasında karşı karşıya pozisyonda topu kaleciye teslim edince maç 1-1 bitti.

Çorum Belediye ikinci yarıdaki futbolunu ilk yarıda da oynasaydı kazanabilirdi. İlk yarıdaki kötü futbolun sorumlusu sahaya sürdüğü yanlış kadro nedeniyle Yusuf Hoca’dır.

Bazı futbolcular sezonun ilk yarısındaki performanslarının çok çok gerisinde. Bunların başında da Doğan Can geliyor. İlk yarıda leblebi gibi gol atan Doğan Can’ın bir an evvel eski formuna kavuşması lazım.

Maçın hakemi kötü bir yönetim sergiledi. Pozisyonlara genelde uzak kaldı. Bazen yakın olduğu pozisyonlarda bile ters kararlar verdi. Yardımcılarıyla uyumu iyi değildi.