CEHENNEME DÜŞMÜŞ MÜMİNLERİN ALINLARINDAKİ
YAZILAR, PEYGAMBERİMİZİN ŞEFAATİ İLE SİLİNECEK

2.Puthanede putları kırdım. Baltayı büyük putun omuzuna astım. Bu putları kim kırdı dediklerinde büyük put kırdı dedim.
3.Hanımım Sare’yi Mısır’dan kaçarken sandık içinde huduttan çıkarırken yakaladılar. Sare benim eşim iken kız kardeşim dedim. (Burada din kardeşim demiş, kastı bu imiş) Bu üç hataya karşı rabbimden af diledim. İkinci kez dileyemem. Siz büyük nebi ulülazim olan Hz. Musa’ya gidin diyor.
Hz. Musa; “Ben kavmimden birisini döven Firavun’un adamını istemeyerek ayırırken ölümüne sebep oldum. Rabbimden af diledim. Yüzüm yok. (Rabbi inni zalemtü nefsi, fağfirli fağafereleh” yarabbi, ben nefsime zulmettim, beni affet dedim. O da beni affetti. Mahcubum” diyor.
Hz. İsa A.S.e geliyorlar. Hz. İsa, hiçbir mazeret ileri sürmeden, durmadan, “Hemen işin hakiki sahibi Hz. Muhammed S.AV.e koşun” diyor. “Çünkü o ümmetine hiçbir zaman ve asla beddua etmedi. Asıl büyük duasını mahşere sakladı. Bugün bu yetki Hz. Muhammed SAV.de. Biz de ona ümmet olacağız ve şeref bulacağız” buyurdu.
Bu sırada Hz. Muhammed S.AV. makamı mahmutta ümmeti için şefaat izni için secdede idi.
Efendimiz burada buyurdular ki; Her peygamberin makbul olunan duası vardır. (Hz. Adem’in duası, Hz. Nuh’un bedduası, Hz. Musa’nın Firavun’u helak için bedduası, Hz. İsa’nın maide duası, benim ise makamı mahmutta ettiğim, edeceğim duamdır buyurdu ve rabbim bana yedi dereceli bir şefaat yetkisi ihsan etti.
Birinci şefaatim: Bu şefaatimden bütün insanlık mahşer halkı yararlanacak. Hesap kitap için mahkeme başlayacaktır.
İkinci şefaatim: Evliya ve müttekilere olacak. Hesapsız-kitapsız, sorgusuz-sualsiz cennete girecekler. Bunlar cehennemin üstüne kurulan sırattan geçerken, cehennemin farkında olmayacaklar. Bunların nuru, cehennemin narını söndürecek. Cehennem, üzerimden çabuk geç ateşimi söndürüyorsunuz diye haykıracaktır.
Bunlardan bazıları şunlardır. Bunlar, hamd sancağı altında gölgelerdir.
1)Adaletli devlet reisi, halkı doymadan yemeyen yöneticiler.
2)Gençliğine rağmen Allah’a ibadetçi genç.
3)Gönlü camide, bedeni dışarda olan, vakit olsa da namazımızı kılsak diye bekleşen, namaza düşkün müminler.
4)Birbirlerini sırf Allah için sevenler.
5)Zengin, mevki sahibi bir hanımın cinsel davetini Allah için reddeden genç.
6)Sağ elinin verdiğini sol elinin haberi olmayan hayır sahipleri.
7)Allah saygısı ve Allah aşkıyla gözyaşı döken göz sahipleri.
Üçüncü şefaatleri: Yüzbinlerce mümin günahları sevaplarından fazla olduğundan cehenneme girmeleri gerekirken, R.SAV.in şefaatleri ile hiç cehenneme girmeden cennete gitmeleri. Bunlar peygamberimize aşık olan peygamber aşkıyla yüreği yananlar, R.SAV.e çok çabuk salavat okuyanlar.
Dördüncü şefaatleri: Günahları sebebiyle cehenneme girmiş olan müminlerin R.SAV.in şefaatleri sebebiyle cehennemdeki cezaları bitmeden çıkmaları. Milyonlarca mümin böylece cehennemden çıkacaklardır. Bunların alınlarında cehennemlik yazıları olacak. Bu yazılarda peygamberimizin şefaati ile silinecek. Sanki hiç cehenneme girmemiş gibi cennete girecekler. Cennet ehli onların cehennemden geldiklerini bilmeyecekler.
SÜRECEK