Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 1. Sınıf Öğrencisi Emine İrem Üzer’in okuduğu “Zeytin dalı” isimli şiirle başlayan basın açıklaması Okul Temsilcisi Gizem Kırıç’ın açıklaması ve İbrahim Dülger’in okuduğu dua ile sona erdi.

Basın açıklamasını yapan Okul Temsilcisi Gizem Kırıç, mazluma yardımın İslam’ın esaslarından birisi olduğunu ifade etti. Zâlimin zulmüne mani olmanın, ona karşı yapılabilecek en büyük hayır olduğunu belirten Kırıç, zalimin zulmüne engel olmanın, mazluma yardımcı olmak sayılırken; zulme engel olmamanın ise, zulüm olduğunu kaydetti.

“Kahraman ve muzaffer ordumuz Afrin’deki kardeşlerimize zulümle baskı kurmaya çalışan küfür ehli PKK/YPG’yi kahru perişan etmek için mücadele etmektedir. Türkiye Fırat Kalkanı Harekâtı ile mazlumun sesi ve koruyucusu olmuştur. Cerablus, Azez, El Bab’da mazlum halka ışık olmuş oraları yeniden ihya ve inşa etmek için “Ensar Ehli” olmanın gereğini yerine getirmiştir. Afrin'de zulme uğrayan yerel halk, harekâta sonuna kadar destek vermektedir” diyen Gizem Kırıç, artık mazluma zulmeden, sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye, kahraman ve her daim muzaffer olacak bir ordu bulunduğunu söyledi. Kırıç, Türk Ordusu’nun yürüttüğü haklı mücadeleyi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri olarak sonuna kadar desteklediklerini vurguladı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim