Ziyarete Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Garnizon Komutan Vekili Oktay Telli, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, CHP İlçe Başkanı İsmail Çimen, MHP İlçe Başkanı Şeref Ercoşkun, İlçe Emniyet Müdürü Mutlu Cenkış, İlçe Müftüsü İhsan Caner, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkan Yardımcısı Zeki Dilmen, Memur Sen İlçe Başkanı Kadir Şimşek, çeşitli kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik ziyaretinde şehitlere dualar edilirken, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ve Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, şehit mezarlarına su döktü. Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, “Biz Allah rızası için, vatan için bayrak için toprağa düşen insanlara yürekten minnettarız. Allah rahmetine kavuşmaları konusunda her zaman duacıyız. Nur içinde yatsınlar” dedi.

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ise, 15 Temmuz vesilesiyle şehitlik ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Aziz milletin feraseti ve mücadelesi sayesinde tarihte vermiş olduğu mücadelelerin en güzelini yine 15 Temmuz’da verdiğini belirten Başkan Eyvaz, “Ülkemiz birçok badire atlattı. Güneydoğu’yu bizden koparmak için yapmaya çalıştıkları hendek, darbe planladılar, gezi eylemlerini planladılar. Son olarak 15 Temmuz’da bizim içimizdeki insanları kandırdıkları hainlerle bir girişim gerçekleştirmeye çalıştılar. Ancak bizim milletimizin dik duruşu sayesinde 15 Temmuz’da bir milli mücadele kazanmış olduk. Bu vesile ile 15 Temmuz’da şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatan savunmasında şehit olan askerlerimize bir kez daha şükran ve minnetimi sunuyorum” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim