Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum eski Milletvekili, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ilimiz Alaca İlçesi’ne gelerek Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine destek verdi.
Yıldırım. Demokrasi nöbetinin 22. gününde Alacalılara hitap etti. Alaca’ya vatandaşlara demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür etmek olarak açıklayan Yıldırım, “22 gündür bu meydandasınız düşmana gözdağı veriyorsunuz, dostu sevindiriyorsunuz. Siz burada nöbet başındasınız. Çanakkale’de nöbet tutar gibi nöbet tutuyorsunuz. Alaca bu nöbeti her zaman tutuyor” dedi.
Çanakkale’de şehitlerin düşmana geçit vermemesi gibi 15 Temmuz gecesi de milletimizin hainlere izin vermediğini söyleyen Yıldırım, “Bir darbe kalkışmasına çıktılar, bu aslında darbe değildi. Sayın Başbakanımız ilk gün bu bir kalkışma dedi psikolojik olarak. Bu bir kalkışmada, ihtilal de değildi. Darbelerde yönetim değişikliği olur ama bu ülkeyi işgal etmek için yola çıkmışlardı. Allah’a binlerce şükürler olsun ki buna fırsat verilmedi. Onlar şunu unuttular, bizim gibi yaşayan, bizim gibi düşünen, bizim içimizden çıkan yiğit Cumhurbaşkanımızı unuttular. Bu milletimizi hesaba katmadılar.
Onlar sandılar ki biz topla tüfekle çıkarsak bunlar kaçar gider zannettiler. Ama tam tersi topu tüfeği önümüze katarak o hainleri kovaladık. Asker elbisesi giymiş o teröristleri nereden beslendiğini bilmediğimiz hainleri kovaladık. O gece bizi aradılar darbe mi var? Diye olur mu öyle şey bu zamanda darbe mi olur? Gelişmiş Türkiye var, %52 ile gelmiş bir iktidar var, halkın kendisinin seçtiği bir Cumhurbaşkanı var böyle bir şey olur mu dedik ama inanmak istemesek de darbe girişimi olduğunu gördük. Biz her zaman olduğu gibi milletimize güveniyorduk, teşkilatlarımıza güveniyorduk, Sayın Başbakanımız ile istişare ettikten sonra evet dedik milletimize haber verilmek suretiyle meydanlara inmeli dedik.
Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın o telefon konuşmasından sonra meydanlara indik. 22 gündür nöbetlerimize aralıksız devam ediyor, biz milletimizle ne kadar onur duysak, ne kadar gurur duysak azdır. Pazar günü Demokrasi Nöbetleri için bir taçlandırma olacaktır. Yani miting yapılacaktır. Kuvvet Komutanlıkları kademelerine komutanlar atanmıştır. Şuanda güvenlik sağlanmıştır. Allah’ın izni ile bundan sonra Türkiye’nin hiçbir kademesine dokunamayacaklar ve onlarda bunun farkındalar” diye konuştu.
Çorum eski Milletvekili Yıldırım sözlerini 15 Temmuz’da hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere ise acil şifa dileklerini iletti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim