Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış FETÖ suç örgütünün 15 Temmuz tarihinde yaptığı darbe girişiminin halkın sokağa inmesiyle geri püskürtüldüğünü söyleyen Eyvaz, “Türkiye demokrasi zaferini kazandı” dedi.
Belediye Başkanı Eyvaz, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Alaca Cumhuriyet Meydanı’ndan seslendi.
“O menfur olayın olduğu günden beri Alaca’da bu meydanda demokrasi nöbetine devam ediyorsunuz hiçbir gün bizi yalnız bırakmadınız” diye konuşan Eyvaz nöbetin vatandaşlarla birlikte daha güçlü, daha kuvvetli artarak devam ettiğini ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Onun için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün sayın milletvekilimiz yanımızdalar, biz Cuma günü bu olayı burada yaşadık ama onlar Ankara’da TBMM’de bombaların altında yaşadılar.
Sayın milletvekilimize ve arkadaşlarına da teşekkür ediyoruz. Bu darbe girişiminde, sütü bozuk insanların yapmış olduğu bu girişimde çokta şehit verdik. Alaca’dan iki kardeşimizi şehit verdik yine Alaca’dan bir gazimiz var. Bugün bu programdan önce kendisini ziyaret ettik. Mustafa Çağır Kardeşimiz, artık o bizim Alacamızın medar-ı iftiharıdır. Dolayısıyla biz burada nöbet tutarken, Ankara’da mücadele veren tankların önüne yatan, kurşunlara meydan okuyan bizim Alacalı kardeşlerimiz de vardı. Onlara binlerce kez teşekkür ediyoruz.
Türkiye’de şehit edilen bu demokrasi şehitleri öyle büyük işler başardılar ki, öyle büyük makamlar elde ettiler ki, makamların en yücesi olan şehitlik makamına erdiler. Bunun için onları ne Alaca unutacak, ne de Türkiye unutacak. Bugün burada nöbetimize devam ettiğimiz gibi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buradan ayrılmamızı emredene kadar meydanları boş bırakmayacağız. Yine sizlerin desteği, sizlerin fedakârlıkları ile bugün yine Alaca’da bu nöbete devam edeceğiz. Hepinize dua ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim