Ülkemizin kuşatma altında olduğunu vurgulayan Aras, “Türkiye’nin beraberlik hukukunu diri tutması, millî uzlaşmayla saflarını sıklaştırması kaçınılmaz bir zorunluluk olarak en başta siyasi partilerin görevidir.” dedi.

Alaca ziyaretinde gündemdeki konuları değerlendiren Aras, şu görüşleri paylaştı:

“Türk milletinden öç almak için kuyruğa ve nöbete giren acımasız ve kanlı niyetlere engel olmak, inanç ve imanımızdan örülü duvar çekmek her vatanseverin gayesi olmalıdır.

Türkiye’nin yönetim yapısını sakatlayan, hukuk ve anayasa tartışmalarını alevlendirip kriz ve kaosu derinleştirme ihtimali taşıyan hükümet etme sistemindeki fiili dayatmanın yeni bir toplumsal sözleşmeyle giderilmesi gerekmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi 11 Ekim 2016 tarihinde bu kaygı ve milli tasavvur noktasından hareketle milletimizle ve siyasi muhataplarıyla anayasa eksenindeki görüşlerini çok net bir şekilde paylaşmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak milli, ilkeli ve tutarlı bir siyasi anlayışın temsilcisi olarak, TBMM’de evet dediğimiz anayasa değişikliği teklifine 16 Nisan’daki referandumda da aynı iradeyi göstererek evet tercihinde bulunacağız. Milli uzlaşmada buluşacağız, milletimizle kucaklaşacağız.”

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu için tüm teşkilatlarıyla şölen havası içinde vatandaşlara ulaşacaklarını ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Evet” kararını paylaşacaklarını dile getiren İl Başkanı Aras, “MHP, milletimizin iradesi ne olursa olsun saygılıdır. 16 Nisan’da evet diyen kardeşlerimiz kadar hayır tercihinde bulunacak kardeşlerimiz de bizim için değerlidir. Partimiz demokratik ahlakın kılavuzluğunda milletimizin her ferdine ulaşacak, sandıkta evet demeleri için ikna edecektir. Değişenin rejim değil, hükümet etme sistemi olduğu anlatılacaktır.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim