Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alaca ziyaretinin devamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Genel Sekreter Erdal Kanık ile birlikte Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek öğretim elemanları ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Alkan “Mesleğiniz gerektirdiği ne ise o donanımlara sahip olmalısınız. Eğer donanımlı bir şekilde mezun olursanız, büyük avantajlara sahip olursunuz. Meslek hayatınızda edindiğiniz bilgileri güçlendirerek inşallah daha iyi yerlere gelirsiniz. Sizlerin başarısı Hitit Üniversitesi’nin başarısıdır” dedi. Meslek Yüksekokullarının önemine de değinen Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkenin geleceğinin mesleki eğitimden geçtiğini ifade ederek Hitit Üniversitesi olarak MYO’lara büyük ölçüde destek vermeye gayret ettiklerini ve bu doğrultuda da ciddi yol kat edildiğini vurguladı.

Üniversitenin sahip olduğu kültürel, akademik ve entelektüel birikimini aktararak bulunduğu bölgeye ve şehre katkı sağlamak adına önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bu çalışmalar çerçevesinde de Alaca’da “Alaca’yı Düşünüyorum” projesinin gerçekleştirildiğini söyleyerek Alaca’yı Düşünüyorum projesinin il bazında Türkiye’de az üniversitenin yaptığı ilçe bazında ise genel anlamda ilklerden olduğunu dile getirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim