Alaca Halk Eğitimi Merkezi’nce hazırlanan 9 günlük girişimcilik kursuna katılarak başarılı olan kadınların sertifikaları dün gerçekleştirilen bir törenle dağıtıldı.
İlçe Terminali’ndeki Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Ahmet Kara başta olmak üzere İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Metin Özbek, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammed Esad Eyvaz, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Ahmet Akın, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende ilk olarak KOSGEB İl Müdürü Gökhan Yürürer, “İş’te Kadın Eli” projesi hakkında bilgi verdi. Söz konusu projeyle kadın girişimcilerin desteklenmesinin amaçlandığını belirten Gökhan Yürürer, ayrıca Özel İdare bütçesinden mikro kredi desteği sağlanacağını söyledi.
Ardından kürsüye gelen Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ile Belediye Başkanı Muhammed Esad Eyvaz ise projenin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, sertifika almaya hak kazanan girişimci kadınları kutladılar.
Son olarak söz alan Vali Ahmet Kara da kadınların ekonomik hayatın içinde aktif olarak yer alması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, “Bugüne kadar kadınlarımızı sosyal, siyasal ve ekonomik hayata kazandıramadık. Geriye dönüp baktığımızda Çorum’un sanayi hamlesinde de şimdiye kadar kadının adı yoktu. Ancak bundan sonra devletin geliştirdiği projelerle iş kurmak isteyen girişimci kadınlara destek olacağız, onları ticarî hayata daha fazla kazandıracağız. İş’te Kadın Eli adını taşıyan projeyle tam da bunu amaçlıyoruz. Devletimiz iş kuracak hanımlarımıza destek olunması yönündeki çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.
Vali Ahmet Kara, şimdiye kadar sadece Halide Edip Adıvar ve Nene Hatun gibi savaşlarda yararlılık göstermiş olan kadınların başarısından söz edildiğini anımsatarak, “Ben istiyorum ki bu kursu tamamlayıp, girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan tüm kadınlarımız Güler Sabancı ve Leyla Alaton gibi başarılı birer iş kadını olsunlar. İslâm tarihinden örnek verecek olursak Hz. Hatice gibi olmalarını istiyorum. Çünkü Peygamber Efendimiz’in eşleri Hz. Hatice, uluslararası ticaret yapan başarılı bir iş kadınıydı.” ifadelerini kullandı.
Projenin Çorum’a ve özellikle girişimci kadınlara hayırlı olmasını dileyen Vali Kara daha sonra diğer protokol üyeleriyle birlikte Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 30 kadının sertifikalarını dağıttı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim