Alaca'nın en önemli sivil toplum örgütlerinden olan Alaca Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa Birliği hibe destekli bir proje daha çıkarttı. İlçede proje kültürünün oluşmasında büyük emeği olan Alaca TSO Genel Sekreteri Fatih Arslan, konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Fatih Arslan, “TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’na sunduğumuz “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II” programı kapsamında KADIN ELİYLE ŞİŞE CAMDA KUM HAYAT BULUYOR başlıklı projemiz uygun bulunmuş ve 1.230 proje içerisinden destek almaya hak kazanan 37 proje içerisine girmiş ve hibe almaya hak kazanmıştır” dedi.
Arslan, açıklamasının devamında şu bilgileri verdi: “Projemiz; TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Daire Başkanlığında sözleşme makamı ile sözleşmesi imzalanarak proje uygulama süreci başlatılmıştır. Projemizi odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Günser Şirin ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Osman Tanlı imzalamışlardır. Projemizin koordinatörlüğü tarafımca yürütecek olup, proje faaliyetleri kapsamında odaya ortak Alaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü destek olacaklardır.
Proje kapsamında 25-64 yaş aralığındaki işsiz kadınlarımıza yeni bir el sanatı öğretilerek aile ekonomisine ve ilçe ekonomisine ek katma değer katmaları sağlanacaktır. Temel faaliyetimiz renkli kumlar kullanarak şişe camlarda turistik motifler yapılacaktır. Projemiz ile bölgemizdeki turizm bölgelerinde satılabilecek hediyelik eşya yapılmaktır. İlk hedef bölgemiz Çorum - Alacahöyük - Boğazkale - Nevşehir turizm bölgesine yönelik hediyelik eşya yapma planlanmaktadır. Projemizin eğitimleri sonrasında eğitimlerini bitiren toplam 45 kadının ortak olduğu bir Yöresel Cam Sanatları Kooperatifi kurulacak ve projemiz sürdürülebilirliği sağlanacaktır. Projemizin eğitimleri Ocak 2017 tarihinde başlatılacak olup, kursiyer kayıtları ise Aralık 2016 tarihinde alınacaktır”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim