Alaca Bal Peteği İzcilik Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından 11-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik verilen izcilik kursunun ardından “Haydi Çocuklar Doğaya” sloganı adı altında günübirlik ”Farkındalık Kampı” yapıldı.
İzci Lideri Abdulkadir Öçarslan, İzci Gönüllüleri Oğuzhan Soylu, Niyazi Şahin, Yusuf Kelegöz ve öğrencilerin katıldığı kamp, Alaca Boğaziçi Köyü sınırları içerisinde gerçekleştirildi.
Kahvaltı öncesi Çorum Atlas İzcilik Gençlik Spor Kulübü Derneği Kulüp Müdürü Mustafa Özdemir sorumluluğunda 11-14 yaş grubu izcileri de kampa katılırken, Bal Peteği izlileri Çorum’dan gelen arkadaşlarını karanfillerle karşıladı.
İzci Lideri Abdulkadir Özarslan’ın kamp alanını teftiş etmesinin ardından Bayrak Töreni yapıldı. Şair Arif Nihat Asya’nın “Bayrak ve Fetih Marşı” öğrenciler tarafından okunurken programda bir de ödül töreni gerçekleştirildi. İzci Gönüllüsü Oğuzhan Soylu tarafından İlk Yardım Eğitimi verilen öğrenciler daha sonra Boğaziçi Köyü civarındaki yüksek tepeleri de izci yürüyüşü gerçekleştirdi.
Nöbetçi oba İzcileri tarafından öğle yemeğinin dağıtılmasından sonra, İzci Gönüllüsü Niyazi Şahin tarafından “Çadır Tesisi ve İzci Ekipmanları “ tanıtımı çalışması yapıldı.
İzciler yaptıkları temizliğin ardından kampa son verirken Dernek başkanı Niyazi Şahin, amaçlarının; vaktini internet başında geçiren ve kültürel ve manevi değerlerin tahrip edilmesi hususunda sürekli hedef alındığı çocuklarda farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti. Derneğin asıl amacının; cinsel istismar, madde bağımlılığı, kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküş gibi tehlikelerle karşı karşıya olan çocukların, yapılan bu tür faaliyetlerle bilinçli hale gelmesi olduğunu dile getiren Şahin, ilçede bu kapsamda faaliyet gösteren derneklerin sayısının artırılması, yerel yönetimlerin ve yetkili kurumların böyle hizmet veren STK’lara daha fazla sahip çıkarak bu farkındalığa katkıda bulunmalarını gerektiğini vurguladı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim