Açılış törenine TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mehmet Karadağ, Alaca Şube Başkanı Adem Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş ve çok sayıda davetli katıldı.
Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan açılış, akabinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla sürdü.
Programda açılış konuşmaları da gerçekleştirildi. İlk açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti Alaca Şube Başkanı Adem Demir yaptı. Demir, şubenin kuruluşundan bugüne kendilerine destek verenlere teşekkür etti.
Ardından konuşan Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ise, İYC şubesinin Alaca’da açılmasının önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek, “Alaca’da yüksekokulun açılması da önemli bir gelişmeydi. MYO’nun ardından böyle bir ihtiyaç duyuldu. Üniversite öğrencilerine sahip çıkılması adına önemli bir gelişme olacağını düşünüyorum. Biz üniversitede okurken bu cemiyetler bizlere sahip çıkarak bugünlere getirdi. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde yok olmamamızı sağladılar. Bu cemiyeti kuran ve bugünlere getiren büyüklerimize teşekkür ediyorum. İlim Yayma Cemiyeti Alacamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE İYC BAYRAĞI DALGALANIYOR”
İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de, konuşmasında İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluş amacı ve hedefleriyle ilgili bilgiler verdi.
Her okulu bitirerek üniversiteye giden öğrencileri koruyup kollamak adına İYC şubelerinin ülkenin her köşesinde yurtlarını açtığını söyleyen Tülün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Anadolu’nun dört bir yanından büyükşehirlere gidip üniversiteyi kazanan yavrularımızın kurda kuşa yem olmaması, oralarda harcanmaması için, büyükşehirlerde kaybolmaması için, örfünü adetini, geleneğini, dinini, peygamberini unutmaması, unutturmaması için yurtlarında barındırmaya başladı. Her türlü desteğiyle bugün geldiğimiz noktada 155 şubemizde Türkiye’nin her yerinde İlim Yayma Cemiyeti’nin bayrağı dalgalanıyor. Bugün 130 yurdumuzla yavrularımıza hizmet ediyor, 20 bin öğrencimizi çatımızın altında barındırıyoruz. İlim Yayma Cemiyeti olarak aydın, geleceği okuyan, geleceğe hazırlanan, ülkemizi yönetmeye hazırladığımız yavrularımız bir yandan derslerine tam donanımlı olarak hazırlanırken, bir yandan ise akademik kariyer planlamaları için gayret sarf ediyorlar. Diğer bir yandan ise olmazsa olmaz değerlerimizi, bu topraklardaki medeniyet iddiamızı ve kültürümüzü yavrularımıza aktarmaya çalışıyoruz.”

“BİZ BİR NESLİN HAREKETİYİZ”
Son olarak konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, “Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bizim siyasal hareketimizi tanımlarken, açılıp kapanan çok sayıda siyasi partiye benzemediğimizi söylüyordu. Biz bir neslin hareketiyiz. Bizden önceki nesil kurdu, biz yaşatıyoruz. Bizden sonraki nesle de bunu aktaracaklar. Adı ne olursa olsun önemli değil bu bir medeniyet hareketidir. Bizden önceki nesiller nasıl kararlılıkla yürümüşlerse, bizden sonrakilerde bu nesil hareketini yürütmeye, bu medeniyeti sürdürmeye devam edeceklerdir” dedi.
Konuşmaların ardından TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ve İlim Yayma Cemiyeti Alaca Şube Başkanı Adem Demir tarafından İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün’e katkı ve katılımlarından dolayı plaket hediye ettiler.
Plaket töreninin ardından İlim Yayma Cemiyeti Alaca Şubesi’nin açılış kurdelesi kesildi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim