Taraflar arasındaki görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine, Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Mustafa Köroğlu, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş, İnsan Kaynakları Müdürü Muzaffer Kaya, İl Sekreteri Adem Yalçınkaya, il Muhasibi Radi Solak, Kadın Komite Başkanı Kadriye Taşdemir ve İşyeri Temsilcisi Fatih Bolat’ın da katıldığı törenle sözleşmeye imza atıldı.
Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Mustafa Köroğlu, 2 yıl süreli imzalanan bu toplu iş sözleşmesinde 1. yıl için %12, 2. yıl için %10 olarak anlaşmaya vardıklarını belirterek, toplu iş sözleşmesinin diyalog ve uzlaşma içerisinde sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. "Biz, sosyal sorumluluklarımızın bilincinde bir sendika olarak kendimizi işyerlerinin sosyal ortağı görüyoruz. Bu gün imzalamakta olduğumuz bu sözleşme de bu anlayışımızın göstergesidir. Şüphesiz her sözleşme bir sonraki adımda daha iyisini gerçekleştirmek için bir adımdır. Bu sözleşmemizin de bu yönde önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Biz Sendika olarak imzamız işçinin kararıdır anlayışıyla hareket ederek, işçilerinde onayı alınarak sözleşmemizi bu güne taşıdık” diyen Köroğlu, bundan sonra da hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yeni sözleşmelere doğru, diyalog ve işbirliği içerisinde hareket edeceklerini vurguladı.
Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz da konuşmasında, her zaman işçinin alın teri kurumadan hakkını verdiklerini belirterek, bugünde yine aynı şekilde tüm imkanları işçiler için seferber ettiklerini anlattı. Eyvaz, “Bizler her zaman paylaşmaktan yanayız. İşte biz bugün burada bunu yapıyoruz. Paylaşıyoruz, işçilerimize güveniyoruz, işçilerimizden de hizmet bekliyoruz. Bunun karşılığında da alın terlerini işçilerimize sunabilmek, ödeyebilmek istiyoruz. Şartlarımızı ve imkanlarımızı zorluyoruz. Ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim