Kendi adı verilen Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katılan Avni Çelik, çok sayıda öğrenciye burs verdiklerini belirterek eğitime büyük değer verdiğini anlattı. Okul hakkında yetkililerden bilgi alan ve okulda 400 kadar öğrencinin eğitim gördüğünü öğrenen Çelik Alaca için özel bir burs çalışması yapılmasını ve eğitim gören öğrencilerdin yarısına burs verilmesini istedi. İhtiyaç sahipleri öncelikli olmak üzere öğrencilerin yarısına burs verileceğini açıklayan Çelik verilen desteğin okula olan rağbeti artırmasını umduklarını dile getirdi.

Alaca’ya beraberinde KMK tekstil sahibi Hemşehrimiz Salih Karahan ve Çetinkaya mağazalarının sahibi Fehmi Çetinkaya ile gelen Çelik, Alaca için yeni yatırım planları yaptıklarını dile getirdi.

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende de konuşan Çelik, coğrafyanın bir kader olduğunu ve kendisinin bu kaderi yenebilmek için eğitim yolunu seçtiğini dile getirdi.

Kaderini yenmek için eğitim yolunu seçmemesi durumunda Alaca için böyle bir eserin yapılmasının mümkün olmayacağını belirten Çelik, bugünkü imkanların 50 yıl önce olması halinde daha çok yol katedeceğine inandığını ifade etti.

Çelik, “Coğrafya bir kaderdir bu kaderden kurtuluş yolları kolay değildir. Alacada doğmuş ve ilk ve orta tahsilini çorumda yapmış birisi olarak bu kaderi yenmek için eğitim yolunu seçtim bunu yapmasaydım alaca için böyle bir eserin kazandırılması mümkün olmayacaktı. Bugünkü imkanlar bundan 50 yıl önce olsaydı bu makus talihimi yenmek için daha az çabayla daha uzun mesafeler alacaktım ama yoktu. İlçede üretilenlerin dahilde tutmayıp harice satılması durumunda makus talihin yenileceğine inanıyorum. Okulumuz Alacalılara hayırlı olsun” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim