Çorum Caddesi'nden başlayan asfalt çalışmaları şehrin 4 ana caddesi olan Yozgat Caddesi, Çorum Caddesi, Ankara Caddesi ve Zile Caddesi'yle tamamlandı. Alaca Belediyesi, kaldırım çalışmalarını bir taraftan sürdürürken diğer taraftan da asfalt çalışmalarında 4 yolu tamamladı. İlk olarak Çorum Caddesi'ne asfalt atan belediye, daha sonra Zile Caddesi, Ankara Caddesi ve Yozgat Caddesi’ne asfalt attı.

Alaca Belediyesi olarak bir süredir altyapı çalışmaları yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, “Bilindiği gibi daha önce elektrik hatlarını yer altına aldık, sonrasında asbest borularını ve yağmursuyu şebeke hatlarını yeniledik. Ardından doğalgaz çalışmaları yaptık. Bütün bunlar normalde 4 yıl içerisinde bitecek hizmetlerdi ancak biz 1 yılda bitirmeyi hedefledik. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız bu çalışmalarla birlikte bu yıl için 4 yolumuzun asfaltını tamamladık. Baharla birlikte ara sokaklarımızdaki çalışmalarımıza başlayacağız ve kısa zamanda bitireceğiz inşallah. Bu çalışmalarımızın da tamamlanmasıyla birlikte ilçemiz güzel bir görünüme kavuşmuş olacak. Bunun yanı sıra altyapıda da önemli bir noktaya gelmiş olacağız.” diye konuştu.

Yapılan hizmetler sırasında vatandaşların ve özellikle de esnafın büyük sıkıntılar çektiğini bildiklerini aktaran Başkan Eyvaz, “Vatandaşlarımız hizmetlerimiz sırasında büyük sıkıntılar yaşadı. Ancak şükürler olsun kısa zamanda altyapımızı yenileyerek bugün 4 yolumuzun asfaltını atmış bulunmaktayız. Hizmetlerin yapılması sırasında duyarlılık gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim