Alaca Ziraat Odası'nın olağan genel kurul toplantısı odanın toplantı salonunda yoğun bir katılımla yapıldı. Mevcut Oda Başkanı İlhan Yılmaz ile Hüseyin Coşkun’un listelerinin yarıştığı seçimler sonunda gülen taraf İlhan Yılmaz ve ekibi oldu.

Seçimler sonunda 21 asil, 21 yedek yönetim listesi belirlendi. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulun divan başkanlığını Turabi Aygün, divan başkan yardımcılığını Gökhan Coşkun, katip üyeliklerini ise Kemal Kurt ve Yavuz Kıyıcı üstlendi.

Oda Genel Sekreteri Tuğrul Kaya’nın faaliyet raporu ve hesap cetvelleri hakkında bilgi verdiği genel kurulda raporlar aklandı. Genel kurulda Oda Başkanı İlhan Yılmaz da bir konuşma yaparak hem odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi, hem de katılımcılara teşekkür etti.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından seçimlere geçildi. Daha önce köy ve mahallelerde yapılan seçimler sonucu genel kurulda oy kullanacak 108 delege belirlenmişti. Seçilen delegeler Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerinde oy kullanarak oda başkanını ve yönetimi seçti.

Yapılan seçimlerin ardından saat 17.00’de sandık açılarak oyların sayımı yapıldı. İlhan Yılmaz başkanlığındaki liste 55 oy alarak yönetime seçilirken, Hüseyin Coşkun’un listesi ise 49 oy aldı.

Buna göre Alaca Ziraat Odası Meclisi’ne “İlhan Yılmaz, İlhami Öztürk, Turabi Aygün, Kenan Kaluç, İbrahim Arslan, Zeki Dilmen, Sinan Uysal, Yalçın Kayış, Ali Güler, Celalettin Salın, Ali Ayhan, Hasan Coşkun, Selfet Gül, Süleyman Yeleç, Osman Doğan, Fatih Yıldız, Turgay Arslan, Celalettin Yaprak, İbrahim Ünver, Hüseyin Aguş, Kemal Kurt” seçildi.

Belirlenen 21 kişilik liste de kendi arasında yönetim kurulunu seçti. Buna göre 7 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “İlhan Yılmaz, İlhami Öztürk, Turabi Aygün, Süleyman Yeleç, Fatih Yıldız, Celalettin Salın ve İbrahim Arslan”

7 kişilik yönetim kurulu da yaptığı toplantıda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden İlhan Yılmaz’ı getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim