Milletvekili Ceylan, beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Başkan Yardımcıları Av. Adem Oğuzhan Kaya, Adnan Armağan ve bazı il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Alaca yolunda inşaat ve düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.
Çorum-Sungurlu, Alaca (Yozgat-Sorgun) yolunun 58 km'lik bölümünde yol yapım ve düzenleme çalışmalarının ihalesini üstlenen yüklenici firma Dalgıçlar İnşaat Madencilik firması yetkililerinden bilgiler alan Milletvekili Ceylan, yolun bazı noktalarındaki ölü noktaların, sık sık kazaya sebebiyet veren kara virajların düzenleneceğini, yolun daha sağlıklı hale getirileceğini, birtakım yerlerde güzergah değişikliği yapılacağını anlatarak, trafik akışını daha sağlıklı hale getirmek, insanların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini vurguladı.
Dalgıçlar Şantiyesini ziyaret ederek; İnşaat Mühendisi Serdar Kırış ve Saha Mühendisi Burak Akveran'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Ceylan, ayrıca işçilerle de bir süre sohbet etti.
Alacahöyük yol ayrımında bulunan virajda yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Ceylan, işin takipçisi olduklarını ifade etti.
Verilen bilgiye göre; sözleşme bedeli yaklaşık 75 milyon lira olan yol çalışmaları için 27 Ağustos 2015 tarihinde başlayan çalışmalar 1005 gün sonunda tamamlanacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ise yolun tamamına sıcak asfalt dökülecek.
Çalışmalara Çorum - Ankara Karayolu Alaca yol ayrımından başlandı. Çalışmalar, "Alaca Üst Geçidi" olarak bilinen bölgeden Alaca şehir girişine kadar devam edecek. 2'nci etapta ise Alaca-Yozgat Karayolu'nda çalışmalara başlanacak ve Yozgat il sınırına kadar yol çalışması yapılacak.
Yolun virajlı olması ve kazalara davetiye çıkartması sebebiyle yol çalışmalarına ilk olarak Alacahöyük yol ayrımından başlandı. Yol kenarında yer alan kayalar iş makinaları yardımıyla kırılıyor. Yolun genişletilmesi ve virajın kaldırılması sağlanacak.
Asfalt çalışmaları için de şantiyede asfalt plentleri kuruluyor. Yol yapım çalışmasının tamamlanmasının ardından yaklaşık 60 kilometrelik yola asfalt atılacak. Yapımını Dalgıçlar İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin üstlendiği çalışmalar 3 yıl içerisinde (1005 günde) tamamlanacak.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim