Proje kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Mustafa Çifçi, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç adına on adet fidan dikildi.

Dikilen fidanların sertifikası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yoluyla; Vali Mustafa Çifçi, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç’a ise makamlarında ziyaret edilerek takdim edildi. Okul idarecileri ziyaret edilen protokol üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi: “Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra topluma kazandırılmış bir fidandır. Ağaç, geçmişi geleceğe bağlar. Size sabrı öğretir. Beraber yaşamanın, faydalı olmanın zevkini verir. Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinler. Öğrencilerimizin birer fidan olduklarını hatırlatarak ülkesini ve milletini seven onun için mücadele eden bir nesil farkındalığı oluşturmak için " Bir Fidan Toprağa Bir Fidan Topluma" projesini hayata geçirdik. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra topluma kazandırılmış bir fidandır. Nasıl ki bir ağaç toprağa dikildiğine etrafa kök salarak gölgesiyle, güzelliğiyle meyvesiyle etrafa faydalı oluyorsa öğrencilerimiz de mezun olduktan sonra bu medeniyete kök salarak ülkesine, milletine bağlı birer birey olacaklardır. Ağaç dikmesi vesilesiyle Peygamber Efendimizin izinde yürüyen çevresine duyarlı vatan ve millet sevgisini içselleştirmiş, okul kültürünü kazanmış bireyler olacaklarıdır”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim