Alaca'da uzun süredir esnaflık yapan Kadir Bayat, şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğini, “Güçlü esnaf, güçlü Alaca” vizyonunu temsil etmek amacıyla esnaf ve sanatkârların sorunlarına çözüm üreteceğini belirtti.

Alaca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Kadir Bayat adaylık açıklamasında, “14 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan esnaf ve sanatkârlar odası başkanlığına esnafımızı en iyi şekilde temsil etmek için göreve talip olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum. Rabbim bizlere bu görevi nasip ederse genç, dinamik, bilgili ve donanımlı bir kadro ile hizmet yarışında olacağız. Esnaf ve sanatkârlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için bu göreve talip oldum. Eli sıkılmadık, hatırı sorulmadık, kapısı çalınmadık esnafımız kalmayacak. Esnaflar arası eşitlik ilkesi öncelikli hedefimiz olacaktır. Esnafımız iş yerinde kendi işleriyle uğraşırken, esnaf kardeşlerimizin sorunlarını da biz çözüme kavuşturacağız.” İfadelerine yer verdi.

Esnafı fuarlarla buluşturacağına değinen Bayat, “Hangi branş da fuar yapılıyorsa, o işi yapan esnaf arkadaşları bir araya getirerek, fuarlara götüreceğiz. Böylelikle esnaflarımızın hem bakış açısı genişleyecek, hem de esnaflar arasında muhabbet ve samimiyet artacak. Esnaflarımız, kargo hizmetlerini pahalı olarak kullanıyor. Esnaf odası adına bir kargo şirketiyle anlaşarak, esnaflarımızın indirimli olarak kargo hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Esnaflarımızın, esnaflıkla ilgili yaşadıkları hukuk sorunlarını çözmek için, bir hukuk bürosuyla anlaşacağız. Esnaflarımız, hukuk hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanacak.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim