Teknik gezinin ilk durağı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir ile başladı.

Anıtkabir gezisinden sonra Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı ziyaret edildi. Alaca Avni Çelik MYO Müdür Yardımcısı ve Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Songül Özüm, okulda yeni seçmeli ders olarak açılan Model Hava Araçları teorik dersinin yanı sıra ilerleyen dönemlerde uygulamalı “Model Uçak Tasarımı” dersleri verileceğini ifade ederek THK’dan “Model Uçak Serbest Rehber Öğretmen” kursu verilmesi için talepte bulundu.

THK Genel Başkanlığı yetkilileri de ziyaretten son derece memnun olduklarını ve gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Alaca heyeti THK’dan ayrıldıktan sonra rehber eşliğinde öncelikle Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ni gezdi. Öğrencilere uçak bakım ve arıza ile ilgili kısa ders verildikten sonra Türk Hava Kurumu Müzesi’ne geçildi. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Müzesi’nde THK’nın tarihçesi ile ilgili bilgi verildikten sonra müze gezildi. Son olarak Hava Kuvvetleri Müzesi gezilerek detaylı bilgiler alındı.

Öğrenciler, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Müzesi ve Hava Kuvvetleri Müzelerinin faaliyet alanlarını ve model uçak tasarımlarını inceledi.

Özüm açıklamasında yapılan teknik gezi ile uygulamalı “Model Uçak Tasarımı” dersi için öğrencilere motivasyon sağlayacağını belirtti. Özüm ayrıca ziyarete yakın ilgi gösteren Türk Hava Kurumu Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetleri Müzesi ve Hava Kuvvetleri Müzesi personellerine, THK Alaca Şube Başkanı Erdal Demir ve Türk Hava Kurumu Alaca Şube Saymanı Osman Doğan’a da teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim