“ÖNÜNÜZE İLERİ HEDEFLER KOYUN, BİR DE

BAKMIŞSINIZ HAYALLER HAKİKAT OLMUŞ”

“Gerek kamuda veya özel sektörde, gerekse kendi işinizde, verimli, üretken, yaratıcı, yenilikler peşinde koşan, teknolojik gelişmelere ayak uyduran, zamanı ve zemini iyi ve doğru kullanan, insan ilişkilerinde anlayışlı, hoşgörülü, yıkıcı değil yapıcı, engelleyici değil teşvik edici olmak, sizleri mutlaka başarıya taşıyacaktır.”

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Ahlatcı’nın, Çorum Doğa Koleji Kariyer Buluşmaları’nda yaptığı konuşma şöyle devam ediyor:

Sevgili öğrenciler!

Binbir güçlüklere katlanarak sizlerin bu güzel okulda okumanızı sağlayan ailelerinizin, kıymetli öğretmenlerinizin, okul yöneticilerinin, sizleri seven herkesin ve yüce milletimizin sizlerden beklediği şey, iyi bir öğretim ve eğitim almanız. Kendinizi iyi yetiştirmeniz, geleceğin baş döndürücü teknolojik gelişmelere hazırlamanız. Toplumda örnek olacak gelişmiş, yetişmiş, ahlaklı ve faziletli çalışkan bireyler olarak hem kendinize, hem ailenize iyi bir hayat kurmanız, hem de ülkemizi Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmanız, hatta çağdaş uygarlık hudutlarını aşmanız bu konulardaki başarılarınıza bağlıdır. Bunu başarmak için her türlü akli, fikri yeteneklere ve imkanlara sahipsiniz. Yeter ki evvela kendinize güvenin, güçlü, iradeli olun, kararlı ve inançlı olun, önünüze ufak değil ufuk hedefler koyun. Gerçeği doğuracak hayaller kurun. Çok çok çalışın, çok okuyun, çok araştırıcı olun. Başlangıçta ulaşılmaz gibi görünse de ifade edildiği gibi önünüze yüksek hedefler koyun. O hedefe doğru emin adamlarla yürüyün. Bırakın başkaları bu hayal desin, umursamayın ve unutmayın ki hakikatin yolu gerçek hayallerden geçer. Hayali olmayanın geleceği olmaz. Ama ayakları yere basan, yapıcı, olumlu, insanı güdüleyici, teşvik edici hayaller olsun, sizi hakikate ulaştırın. İleride bir de bakmışsınız ki, hayaller hakikat olmuş. Bizler hep bu badirelerden geçerek bugünlere geldik. Sizler bu imkanlarla niçin gelmeyesiniz? Yüce dinimizin emri, milli hasletlerimizin bize iyi insan olmayı insanları Allah’ın yüce varlığı olarak sevmeyi öğütlediğini, büyüklerimizden, bizden küçüklere sevgi, büyüklere saygılı olmayı da sizlerden beklediğini hepiniz biliyorsunuz. Bunun ölçüsü de herkes için iyilik düşünmek, daima empatili olmak, herkese karşı güzel duygular beslemek, güçlü bir iletişimle herkesi kucaklamak, insanları ayrıştırıp ötekileştirmemek, ailemizden, yakın çevremizden ve dostlarımızdan başlayarak tüm insanları sevmektir. Ne demiş Anadolumuzun yetiştirdiği bilge Yunus, ‘Yaratılanı sevelim, yaratandan ötürü’ prensibimiz olmalıdır. Bu düşünce ve anlayışla ve değerlerle işe başlayan her insan emin olunuz ki toplumda sevilen, sayılan, itibar edilen, kendisine güvenilen bir insan olur. Eğitim ve iş hayatında başarılı olur. Hedeflerine mutlaka ulaşır. Geç olur, güç olur ama mutlu matlup, talep edilen hasıl olur. Bunu hiç unutmayınız.

Sevgili gençler!

Biliyorum ki, iş hayatında başarılı olmanın sırrını da öğrenmek istiyorsunuz. Bunun için hayatın hangi yönlü olursa olsun özellikle iş hayatında başarılı olmanın ilk koşulu, iyi niyetli dürüst olmak, aç gözlülükten, istismar, işi kötüye kullanmaktan kaçınmak, doğru zamanda doğru kararlar vermek, risk almak, cesaretle doğru kararı uygulamaktan geçer. Hak ve hukuk çizgisinden ayrılmamaktır. Haksız ve hukuksuz işlerden belki bir kez kazanabilirsiniz ama, hakka ve hukuka uygun olursanız, dürüst çalışırsanız her zaman kazanırsınız. Ulu Allah çalışan herkese karşılığını mutlaka verir. Asla insanların inancına bakmaz. Yani çalışan kazanır. Deneyimler bunun belgesidir. Elbette ki iş hayatında başarılı olmanın başka yöntemleri de vardır. Kamu kurumlarında, özel sektörde, kendi işinizde, verimli, üretken, yaratıcı, buluşcu, yenilikler peşinde koşan, teknolojik gelişmelere ayak uyduran, zamanı ve zemini iyi ve doğru kullanan, insan ilişkilerinde anlayışlı, hoşgörülü, yıkıcı değil yapıcı, engelleyici değil teşvik edici davranmak mutlaka başarıya taşıyacaktır.

Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler!

Şunu daima hatırınızda tutun ve unutmayın. Son derece iyi yetişmiş, donanımlı yönetici ve öğretmenlerle mükemmel bir ortamda eğitim almaktasınız. Keşke böyle bir ortamı herkes bulabilse ne iyi olurdu. Bunun değerini bilmek, çok çalışmak, bu özelliği sınav ve yarışmalarda başarılara taşımak ve taçlandırmak gerekir. İnanıyorum ki, bu güzel ortam sizin çalışmalarınız, sizleri başarıya taşıyacaktır. Elbette ki sizlere söylenecek sözlerim bunlardan ibaret değil. Sizin bana soracağınız sorulara vereceğim cevaplarda da daha ilerisini kapsayan bilgiler olacaktır. Hepinize aydınlık, mutlu bir gelecek ve güzel günler diliyorum. Sorularınız olursa bekliyorum.”

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Ahlatcı’nın, bu olumlu, yapıcı, yol gösterici, teşvik edici, başarıya giden yolları gösterici ve hedefe ulaştırıcı konuşması bende de bazı düşünceler oluşturdu, bunları da arzetmeden geçemeyeceğim.

Bu güzel bilgiler sadece çocuklar ve gençler için değil, hepimiz için geçerlidir.

Şu bir gerçektir ki, -çok istisnai durumlar hariç- “Hiç kimse durup dururken bir yere gelemez ve getirilmez. Hepsi bir sebebe dayanır. Bu dünya, sebepler ve sonuçlar dünyasıdır. Ulu Allah’ın dışında başka hiç kimse sebepsiz bir iş yapamaz. Ulu Allah’ın yarattığı sebepsiz gibi görünen işlerde de bir hikmet vardır.

Şunu anlatmaya çalışıyorum; Sayın Ahmet Ahlatcı bey de durup dururken Çorum’un ve yurdumuzun belli başlı iş adamlarından birisi olmamıştır. Üstün çalışması, zekası, kabiliyeti sayesinde, Ulu Allah’ın “ben zenginliği dilediğime, ilmi isteyene veririm” genel prensibi doğrultusunda sürekli ve üstün çalışmasının, ilahi takdir ile birleşmesi sonucu bu konuma gelmiştir. Dileğimiz odur ki, 3500 değil, 350 bin işçi çalıştırır duruma gelsin ve inşallah gelecektir. Bütün sanayici ve çok değerli işadamlarımız için de aynı temenni ve dualarımızı ediyoruz. İnsanımıza iş, aş ve eş veren işadamlarımızın istihdama yüksek derecede katkı sağlayabilmeleri için iki önemli şart vardır. Birisi devlet desteği, ikincisi millet desteğidir. Arsa tahsisi, altyapı yardımları, parasal destekler ve teşvikler gibi devlet desteği, bütün çalışanlar olarak iş alan çalışma arkadaşları halkın itibarı, saygısı, olumlu duaları, haset fesattan uzak çalışanı takdir edici toplumsal davranışlar, işadamlarına çok büyük bir moral desteği olduğunu yakinen biliyorum. Zaten bu yazının amacı da buna yöneliktir. Bu açıdan Sayın Ahmet Ahlatcı’dan söz ediyorum. Onun şahsında bütün sanayici ve işadamlarımızı sizlere aktarıyorum.

Ahmet Ahlatcı, Doğa Koleji’nin “Kariyer Buluşmaları”nda konuşurken…

SÜRECEK