Bu sezon sahasında oynadığı 3 maçta da berabere kalan Çorum Belediye, 4.maçında Arsinspor’u 2-0 yenerek şeytanın bacağını kırarken, puan cetvelinde de 2.sıraya yükseldi.

Çorum Belediye maça iyi başlayamamasına rağmen ilk dakikalarda Yasin’le net bir fırsattan yararlanamadı. Rakip savunmayı kanatlardan aşmak yerine göbekten delmeye çalıştı. Bundan da başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Kanat oyuncuları neredeyse her topta içeri kat ettiler.

31.dakikada Yasin’in kullandığı köşe vuruşundan gelen topu Arsinsporlu Mücahit kendi kalesine gönderince Çorum Belediye 1-0 öne geçti. Golden sonra kontrolü ele alan ve ayağa paslarla çıkan Çorum Belediye 38.dakikada Doğan Can’la ikinci gol fırsatından yararlanamadı.

İkinci yarıya ikinci oyuncu değişikliği ile başlayan Arsinspor beraberlik golünü düşündü. İkinci yarıya etkili başlayan taraf Çorum Belediye oldu. 51.dakikada Abuzer’in kullandığı serbest vuruşta kaleciden dönen topu Doğan Can yakın mesafeden auta attı. 62.dakikada Arsinspor ceza sahasında oluşan karambolda kaleye giden topu Enes kafayla çıkartıp gole izin vermedi.

Çorum Belediye’de 56.dakikada Salim’in yerine giren Taner kötü başladı ancak çabuk toparlandı. Belli ki aşırı motive olmuş. Murat Hacıoğlu’nun da oyuna girmesiyle etkili olmaya başladı. Beraberlik golü için savunma güvenliğini ikinci plana atan Arsinspor karşısında Çorum Belediye 76.dakikada Doğan Can’la başlayan ve Abuzer’in pasında Taner’in golüyle farkı ikiye çıkartıp rahatladı.

Uzatma dakikalarında Murat Hacıoğlu’nun gollük ara pasında Doğan Can kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu direğe nişanlarken, üçüncü gol kaçtı. Doğan Can, gerçekten çok çalışkan ve kaliteli bir futbolcu. Çok pozisyona girmesine rağmen çok azından yararlanıyor. Çorum Belediyespor’a daha çok puanlar kazandıracağına inanıyorum.

Murat Hacıoğlu’nun nasıl bir futbolcu olduğunu sanırım anlatmaya gerek yok. Aydınspor maçında oyuna girdikten sonra çok faydalı işler yaptı. Arsinspor maçında da aynı şekilde. Arkadaşlarına çok iyi pozisyon hazırlıyor. Murat Hacıoğlu’nun artık daha çok süre alması gerektiğini düşünüyorum.

Bu sezon evindeki ilk galibiyetini alarak makûs talihini yenen Çorum Belediyespor’u kutluyorum. Umarım bu galibiyetle üzerlerindeki baskıyı atarlar.

Maçın hakemi Emre Yüksel bu sezon ilk kez resmi bir maça çıkarken, zaman zaman ters kararlar verdi. Hatta, bir pozisyonda Çorum Belediyespor kaptanı Abdullah topu kornere atmasına rağmen aut verdi. Ama Abdullah’ın uyarısıyla kararını değiştirdi. Abdullah’ı bu davranışı nedeniyle kutluyorum.