Haziran ayının 26’sında Çorum Vakfımızın Ankara Şube Başkanlığı ve Çorumlu sanatçı Sayın Gökhan Ertek’in katkılarıyla değerli sanatçı Onur Şan’ın söylediği, “Şu uzun gecenin gecesi olsam” isimli Çorum türküsünün klip çekimleri yapıldı.

Çekimler Velipaşa Konağında yapıldı. Velipaşa Konağı geçtiğimiz yıllarda güzel bir açılış sonrasında işletilmeye başlanmıştı. Sonra kapandı,  tekrar açıldı tadilatlar vs. yapıldı. Bunlar bundan 5-6 sene önce yapılan işlerdi.

Çorum’da ailecek yemek yenecek güzel yerler var da, şöyle bahçeli bir yer yok. Civar vilayetlerde bunlardan güzel örnekler var. Takip ettiğimiz kadarıyla Velipaşa Konağı bir hayli zaman önce açıldı ve güzel faaliyetlerde bulunuyor.

        Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü burası ile ciddi olarak ilgileniyor diye duyuyor, okuyordum, ama buranın adına layık bir işletme olabileceğine hiç inanamıyordum.  (Konak Çorum Belediyesine ait.)

        26.06.2013 günü saat 130:30’da başlayan klip çekimlerine ben de katıldım. Daha sonra ise Çorum’un medarı iftiharı Çorum Müzesine geçtik. Ben ekipten saat 18:30 civarında ayrıldım.

        Ben bu günkü yazımda klip çekiminin yanında Velipaşa Konağını da çok fevkaladenin fevkinde bulduğumu yazmak istedim.

 Görüldüğü kadarıyla konak güzelce elden geçirilmiş ve konağın bahçesi de şahane bir şekilde çiçeklendirilmiş. Ortasında çok güzel, kuşların bile imreneceği bir şekilde akan fıskiyeler,  fıskiyelerin kenarlarına konan kuşların buradan içmeleri ve yıkanan serçelerle çok güzel bir görüntü olmuş.

        Demek ki yapılınca oluyor ama üzerindeki bu el çekilmemeli. Bıkmadan, usanmadan buna devam edilmeli. Kış için gereken tedbirler de şimdiden alınmalı.

        Konakta yapılan birçok faaliyet var.  Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdiresi Sayın Zehra Betül Özseçer, çalışkan, yetenekli ve işini seven birisine benziyor.

        Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde evliliğe hazırlık, eşler arası uyumsuzluk, aile içi rol ve sorumluluklarla vs  ilgileniliyormuş.  Yetkililer iyi sonuçlar alındığını belirtiyorlar.

        Veli Paşa Konağı bünyesinde kurulan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi:

        Kadınlarımızı şehrimizin sosyal hayatında daha aktif hale getirmek, monotonluktan çıkartıp, huzur içinde, temiz bir nefes alabilecekleri bir ortam oluşturmak amacıyla 17 Mart  2011 tarihinde Çorum’un kültür varlığı olan Velipaşa Konağında hizmete girmiştir.

        Bence bu güne kadar da yeterince sesini ne halka ne de basında duyuramamıştır. Bu merkezin çeşitli reklam ve yazılarla daha sık olarak gündeme getirilmesi gerekir diye düşünüyorum.


Kadın Kültür ve Sanat Merkezi için güzel bir de amblem seçilmiş. Biz bunları gazetelerde hiç görmemiştik ya da bizim kör yanımıza denk geldi.

        Ama her şeye rağmen çok güzel şeyler olmuş. Bunlar çok güzel faaliyetler. Başta Sayın Külcü olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Allah hepinizin gönlünüzün muradını versin.

        Not: Merkezde yemek verilmiyor deniyor, bence bu düşünülmeli. Devamlı olarak su böreği ve çay olmalı ve bedeli mukabili gelenlere sunulmalıdır diye düşünüyorum.

        Saygı ve sevgilerimle.