9 Kasım 2011 Perşembe akşamı saat 21:23’de Van’da 5.6 şiddetinde bir deprem daha oldu. Daha önceki depremde darbe almış olan 2 otel, 1 dershane ve 22 ev yıkıldı. Bu depremde de yine insanlarımız öldü. Allah hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara, ordaki insanlara da sabırlar ihsan etsin. Bu son deprem bana, değirmenin taşıma suyla dönmeyeceğini hatırlattı. Bu yüzden biz değirmeni suyun olduğu yere taşıyalım.

Van Erciş merkezli depremindeki bütün depremzedeler Türkiye’nin bütün il ve ilçelerine dağıtılıp 1 yıllığına misafir edilmelidir. Oradaki insanlar sadece bir bavullarıyla bütün vilayetlere gönderilmelidir.

Bu iş için köylerdeki boş olan yüz binlerce boş ev, yüz binlerce yazlık ve yine devletin yüz binlerce lojmanları değerlendirilebilir.

Depremzedelere tahsis edilen bu yerlerin bir kısmının kiraları devletçe veya hayır sahibi vatandaşlar tarafından verilebilir. Depremzede insanlara iş verebilecek iş yeri olanlar iş verebilir.

Hükümetimiz, depremzedeleri misafir eden bu hayırseverlere verdiği evin kirasını ve aylık yardımlarını masraflarına yazma hakkı tanırsa bu iş daha da kolaylaşır ve çoğalır.  Çorum’da kiracı bekleyen yüzlerce boş ev var. Köyler de öyle.  İşte buraları devlet veya hayırsever vatandaşlarımız kiralayıp Van ve çevresindeki kardeşlerimizin bu kış mevsiminde aç ve açıkta kalmalarına fırsat vermemelidirler.

Devletimiz elinden geleni fazlasıyla yapıyor ama çadırda ve de kış gününde ne kadar iyi ve sağlıklı bir düzen kurulabilir ki?

Bu en büyük sevap kapısıdır. Bu vatandaşlarımız geldikleri vilayetlere bereket getirir, canlılık getirir. Mesela Çorum ve ilçelerine 300 aile getirilse bunlara da hükümet veya hayırseverlere ayda bin lira harcama yapılsa bütün il ve ilçelere de fevkalade bir canlılık gelir.

Hükümetimiz bu iş için her ilin valisine yetki verse bu mesele 15–20 gün içinde organize edilir. Muhtarlar da bu konuda valilere yardımcı olurlar.

Her vilayet ve ilçeler ortalama 300 aile misafir etse 24 binden fazla aile barınma imkânına kavuşmuş olur.

Sayın Çorum milletvekilleri siz bu işin öncüsü olunuz. Büyük iş başarmış olursunuz! Sevabı Rabbimin bileceği iştir amma cennette bir köşk olsa gerektir…

Saygı ve sevgilerimle.