Kim okurdu kim yazardı / Bu düğümü kim çözerdi /Koyun kurt ile gezerdi /Fikir başka başka olmasa, diyor Veysel.
Kış olmasa yazın kıymetini bilir miydi insanoğlu? Devleti çalanlar çıkartmıştır, insanlara, ihtiyaç sahiplerine vermeyi, yardıma koşmayı.
Ben size bu gün, Hitit Üniversitesi Senatosu tarafından kendisine Fahri Doktora unvanı verilen ve her türlü övgüye layık olan, canı gönülden, yüreğimizin içindeki Sayın Ömer Derindere’den bahsedeceğim.
Ömer Derindere’ye Fahri Doktora unvanı verilmesi töreni Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Alkan tarafından kendisine Fahri Doktora belgesi verildi ve cübbe giydirildi.
Ömer Bey benimle yaşıttır. 1936 doğumluyuz. Eğitimini yarıda bırakmanın burukluğuyla Mevla’nın büyük sevaplara gark ettiği Ömer kardeşimiz her yıl yüzlerce gence burs veriyor. Bunun kıymetini yokluk içinde okuyanlar kadar kimse bilemez. Bu gün iyi mevkilere gelmiş talebeler bunları gözleri yaşararak yad ediyorlar. Eğitime kazandırdığı eserlerle de dikkat çeken Derindere TBMM Üstün Hizmet Madalyası da almıştı.
Ömer Derindere ile bizim tanışıklığımız, 1975 yılında benim Samsun’ a taşınmamla başlamıştır. Her türlü sevgiye, övgüye, güvene layık ne iyi bir dosttur o.
Benim 1975 yılında Samsun’da olduğum günlerde kendisi araba alışveriş işi yapıyordu. Daha sonra ben de 1977 yılında araba alışverişi işi yapmaya başladım. Meslektaş olduk. Hiç birbirimizi kırmadık. Ayrıca ne o, ne de ben bu işi yapanları da kırmadık, üzmedik.
1980 li yıllarda Samsun’ da ÇENESİZLER HAN araba alım satım merkezi oldu. Araba almaya gelenler Çenesizler hana uğramayı kendine görev sayar hale gelmişti.
Ne ben, ne de o karaborsa yapmadık. Aşırı kâr peşinde koşmadık. Normal kârla satış yaptığımızdan kazandırdı yüce rabbim.
Tekrar fahri doktora verilmesi törenine dönersek, rektörlükte yapılan tören yazı ve resimlerle ertesi günkü Çorum gazetelerinde de ayrıntılı olarak verildi.
Hitit Üniversitesi öğrencileri Ömer Beyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Öğrenciler bizlerle de fotoğraflar çektirdiler. Güzel bir gün, güzel bir törendi.
Biz, Hitit Üniversitesi Konferans salonundaki törene arkadaşlarım Mustafa Kayı, Hüseyin Ayan, Ümit Yılmazer ve Arif Gökşen’ le beraber katıldık.
Hitit Üniversitesi tarafından verilen fahri doktora unvanının Konya’daki Mevlana, Şebi Arus törenlerine denk gelmesi de ayrı bir güzellik oldu.
Yazımı burada bitirirken, Ömer Derindere kardeşime sıhhatli, afiyetli daha nice günler diliyor, iki cihanda da aziz olasın diyorum. Seni canı gönülden seven arkadaşın, kardeşin İsmet Çenesiz!
Saygı ve sevgilerimle.

(17 Aralık 2015 Perşembe)