Bu yazıyı 1 Mayıs Perşembe günü sabah saat 10:00’da yazıyorum. Temennimiz bu günün bayram havasında geçmesi.
Yine bu hafta başında üstat Enver Leblebicioğlu ve ekibinin Ankara’da konseri vardı. Gazetelerden takip ettiğimize göre TSO Topluluğunun konseri Ankara’da bir hayli ilgi görmüş ve ayakta alkışlanmış.
Yine Nisan ayının son haftalarında Kutlu Doğum Haftası (Peygamberimizin doğumu) Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çorum’da da coşkuyla kutlandı.
Bu gece ( Perşembeyi Cumaya bağlayan gece) Regaip Kandili. Üç ayların ilk Cuma gecesi Regaip kandilidir.
Recep ayına girince sevgili peygamberimiz “yarabbi Recep,Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua ederdi. Biz de aynı duayı ediyor ve sünneti seniyeye tabi olmayı umuyoruz. Böylece bu kıymetli ayların bereketine kavuşuruz inşallah.
Pek çoğumuz artık kandillerin, üç ayların, Cuma gün ve gecelerinin farkında bile değiliz. Halbuki bu fırsatlar bir daha elimize geçmeyebilir.
Yine Regaip Kandili, yine 3 aylar gelir, ama biz görmeyebiliriz. Ölüm her an yanımızda, insanoğlunun nefes sayısı sayılıdır kıymetli kardeşlerim.
Yine böyle mübarek günlerden olan ve dualarımızın kabul olduğu gün ve gecelerden biri olan Kadir Gecesi de çok kıymetli bir gecedir. Yüce Kur’an o gecede indirildiği için bin aydan daha üstündür ve bu fazileti de ayeti kerime ile bildirilmiştir.
Cuma günü, Arife günü ve diğer buna benzer günler de dinimizce kıymet verilen günlerdendir.
İş yerimize 5 dakika geç kaldığımız zaman hesap sorarlar. Bize ücret ödedikleri için hesap sormak ta haklarıdır. Öyleyse bize bunca nimeti bahşeden yüce rabbimiz de bir gün hesap soracaktır.
Hayırlısıyla eriştiğimiz mübarek üç ayların insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor ve Regaip kandilinizi tekrardan kutluyorum efendim. Yine bu ay içinde idrak edeceğimiz Miraç Kandiline de ağız tadıyla erişmemizi diliyorum.
* * *
1 Mayıs 2014 tarihli Türkiye Gazetesinde, hızlı trenin Ankara İstanbul seferlerinin 19.05.2014 tarihinde yapılacak olan bir açılış töreniyle başlayacağı yazıyor ve Hızlı Tren hattının devreye girmesiyle Ankara İstanbul arasının 3 saate ineceği müjdesi veriliyordu. Seyahat esnasında yolcuların rahatlıkla dolaşabilecekleri ve aynı zamanda restaurant kısmında yemek hizmeti verileceği de haberde yazıyordu. Bu güzel hizmet tüm haklımıza hayırlı uğurlu olur inşallah.
Saygı ve sevgilerimle.