Birçok ülkede olduğu gibi Uruguay’da da sahnelenecek ilk Türk oyun yazarı olan Cücenoğlu’nun kaleme aldığı son oyun “Brutus ya da Jul Sezar’ın Katli” Latin Amerika tiyatrosunun en önemli isimlerinden Raùl Rodríquez Da Silva’nın yönetmenliğinde Uruguay’da provalara başladı.

Da Silva, “Türk Tiyatrosunun dünyadaki en önemli ve güçlü temsilcisi” dediği Tuncer Cücenoğlu’nun fotoğrafını da duvara asarak provalara dahil etti. Stanislavski üzerine dünyada çalışmalar yapan 3 kişiden biri olan Da Silva İstanbul’a gelerek Cücenoğlu’nun mezarını da ziyaret etti.

Uruguay Brutus 220623

Tuncer Cücenoğlu’nun Latin Amerika’da Uruguay ile başlayan yolcuğu hız kesmeden devam edecek. Cücenoğlu’nun eserleri, Şili, Arjantin, Küba, Meksika gibi birçok Latin Amerika ülkesinde de tiyatroların repertuvarlarına alındı.

Brutus’un bir hain mi yoksa bir kahraman mı olduğunu sorgulayan oyun, 2018 yılında yazıldı. Dünya prömiyeri 2018’de Gürcistan Ahkmeteli Tiyatrosu tarafından gerçekleştirildi. İngilizce, Almanca, İspanyolca, Macarca, Rumence, Makedonca, Rusça, Özbekçe ve Başkortça’ya çevrildi.

Editör: ÖMÜR SOYTEMİZ