ÇORUM HABER “Sevgililer Günü”nün “Toplumsal Sevgi Haftası” olarak kutlanması için bir “ilk”e daha imzasını attı. 2002 yılında “Temiz toplum, İyi Yurttaş, Saygın İnsan” başlığında bir kampanya daha başlatmıştı. ÇORUM HABER’i candan kutluyorum.
ÇORUM HABER bu “ilk”leri hep yapıyor. Hepimiz ÇORUM HABER camiası olarak Çorum’u, Çorumlu’yu, toplumu seviyoruz. Senin, benim, hepimizin bu “SEVGİ”ye ihtiyacımız var çünkü.
Ben “Sevgi” sözcüğünü çok seviyorum. “Sevgi”, insanın yüreğinin ta derinliklerinden kopup gelen bir duygu ifadesi çünkü. Sevgi olmadan hiçbir eylemin yapılması mümkün değildir.
Sevgililer Günü bireysel olarak kutlanırken, bu günün “Toplumsal Sevgi”ye dönüştürülmesi ne kadar güzel, ne kadar anlamlı olur. Ancak, bu dönüşüm bir günle, bir hafta ile kalmamalı. Yüzeysel olmamalı. Yaşamın her safhasına yayarsak ve bir de içtenlikle olursa, o zaman yaşam bir anlam kazanmış olur.
Günümüzün yaşanmışlığında “sevgi”den, “hoşgörü”den, pek söz edilmiyor. “Sevgi”yi anlatan yazılar yazmıyor kalemler. “Sevgi”yi anlatan yazılar okumuyor yürekler. Oysa “Sevgi” içimizdeki eşitliğin duyumsallaşmasıydı. “Sevgi” bilinçli insan olmaktı... “Sevgi” güzel olan, iyi olan her şeyin özünü oluşturur. Toplumumuz onu yüreğinin bir köşesine ekerse, hemen filizlenir, sarar yüreğinin her yanını...
Ben bu konuda özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Geleceğin mimarları gençler olacaktır çünkü.
Evet gençler;
Sizler her gün dünyaya bir “yürek” olarak bakmalısınız. Sizlerle birlikte her şey değişim içinde. Bu “yüreği” taşıyorsanız eğer, yaşama sevinci budur. Sevin birbirinizi. Severseniz birbirinizi, her yeni bir gün, her yeni bir yüz, koklayacağınız nadide bir çiçek olacaktır.
Sevgili gençler;
İçinde bulunduğunuz “atmosferi” sevmiyor olsanız bile, mutsuzsanız, yalnızsanız, tek düze bir yaşam sürdürdüğünüzü düşünüyorsanız, yeni yeni “yüzler” bulun. Güzel değil, “gülen yüzler” bulun.
“Sevgi” ile atan “yüreklerle” tanışın. Ortamınızı değiştirdikçe, bakın sizlerin mutsuzluğunuz, yalnızlığınız, tek düze yaşantınız da bitecek; o mutsuz saydığınız yaşantınız coşkun bir yaşama sevincine dönüşecektir. Sevin birbirinizi.
Değerli gençler;
Herkesin kendince bir “dünyası”, kendince bir “rengi”, kendince kabullendiği “düşünceleri” vardır. Benimsersiniz veya benimsemezsiniz. Ancak, kendi kişiliğinizi ve değer yargılarınızı başkalarına kabul ettirme gayretine düşmediğiniz sürece; her “dünyayı”, her “rengi”, her “düşünceyi” hoşgördüğünüz sürece; özveri ile yaklaşıp, sevgiyle paylaştığınız sürece, mutluluğu da yakalamış olursunuz. Yeter ki sevin birbirinizi.
Sevgili gençler;
Sevgi ile okuduğunuz bir şiir; güzel bir söz; telefonunuza gelen sevgi mesajları; doğanın dokusu ve kokusu; içtenlikli her davranış; severek ve coşku ile dinlediğiniz her müzik; sizleri, yüreğinizden taşan sevgiyi toplumla paylaşmaya itsin. Sevin birbirinizi. Sevginin anlatımı her dilde, her bedende, her ruhta, her bakışta, her gülüşte aynıdır çünkü.
Değerli gençler;
Dileğim bu “Sevgi” sözcüklerini duyumsayarak, yaşama ve dünyaya “Sevgi” ile bakmanızdır.
Adınız “Sevgi” olsun.
Yaşamınız, gönlünüz sevgiyle dolsun.
Toplumsal bir sevgi seli oluşturalım.
“Sevgi”, dünyaları değil, “Evreni” kucaklar çünkü.
Haydi gençler, ÇORUM HABER’in bir “ilk”e daha imzasını attığı bu sese kulak verelim.
Haydi gençler, siz bu duygu ile yaşarsanız yalnız siz değil, bizler de kazanacağız. Topum kazanacak. Evren kazanacak. Seviyoruz sizleri. İyiden, güzelden, doğrudan yana yaşamayı ve de yaşatmayı seviyoruz.
ÇORUM HABER’in Çorum ve Çorumlu için, toplum için, toplumun iyiden, güzelden, doğrudan yana yaşaması için bir “ilk”e daha imza atmış olmasını takdirle karşılıyor, destekliyor ve tekrar kutluyorum.
Her şey gönlünüzce olsun, saygılarımla.