Okulların tatil olmasıyla birlikte sünnetler de başladı. Biz geçen yıl 28.06.2011 Salı günü torunum Efe’yi 6 yaşında sünnet ettirmiştik.

Yahudiler erkek çocuklarını 7. ci gün sünnet ettiriyorlarmış.  Geçenlerde okuduğum bir yazıdaki doktor tavsiyesi ise 1.5 yaşa kadar en uygunudur, 5 yaşına kadar bu işlem yapılmadı ise 12 yaşında ve ya 1-2 yıl sonra yapılmalı diyordu.

Benim görüşüm ise, 70 seneden şöyle geriye bakarak en doğrusu, çocuk 4-10 aylık iken sünnet ettirilmeli diyorum.

Sünnet bu işte ayrıca ihtisası olan bir doktor veya ihtisası ve ruhsatı olan teknisyenler tarafından yapılmalıdır.

Bu iş oldu da bitti maşallah denecek bir olay değil bilakis çok ciddi bir konudur.

Yanlış ve bilgisiz kişilerce yapılan bir sünnet çocuğun evliğine, cinsel yaşamına yani bir ömür boyu yaşayacağı bazı aksaklıklara sebep olabiliyormuş.

Bu konuyu daha önce de yazmıştım ama durumun önemine binaen tekrardan yazmak istedim.

*     *     *

Son günlerde çoğu yerde 100 milyonluk bir Türkiye diye yazılıp çizilmeye başlandı. Hem de 15-20 yıllık bir sürede bu rakama erişilmesi savunuluyor.

Benim bu konuda kafama takılanlar ise:

a-) Nüfus bu hızla artınca halen mevcut olan işsiz sayısı daha da çoğalmaz mı? Önce bu sorun çözülüp, işsiz üniversite mezunları ve tayini çıkmayan öğretmenlerin sorunların ortadan kaldırılması gerekmez mi?

b-) Diyelim ki 15-20 yıl sonra nüfus 100 milyona çıktı, yani 2030 yılı gibi peki, 2100 yılında bu gençliğinden istifade ettiğimiz insanlar ihtiyar oldukları zaman onların bakımı, yeme, içme sorunları ne olacak?

Devletin yükü, SGK’nın onca büyüyen yükü nasıl hallolacak? Nüfus artmalı, gençlik çoğalmalı ama bunun bir yönü ve yordamı olmalı. Tabiî ki nüfusu artmayan devlet sıkıntı çekiyor ama hızlı artanlar da sıkıntı içindedir. Zaten İslam’ın emri de öyle diyor, ORTA YOL, ORTA YOL!

*     *     *

Son birkaç gündür havaların aniden çok ısınmasıyla aklıma geldi, geçen yıl Türkiye’de klimalar o kadar çoğalmış ve o kadar çok çalıştırılmış ki 1936 yılında 1 yılda harcanan elektrik 1 günde harcanmış. Tabii sanayinin büyümesi de hesaplanmalı.

Sayın başbakanın deyimiyle, nereden nereye? 100 milyonluk Türkiye.

MÜHİM NOT: Sayın müftümüz, birçok ilde ve bizim de bazen gittiğimiz Armutlu kaplıcalarında vs. namazın farzına durmadan önce imam efendiler, cep telefonlarınızı kapatınız diye hatırlatıyorlar.  Bizde de bazı imamlar yapıyorsa da bu uyarıyı yapmayanlar da bulunuyor.  NAMAZDADA TELEFON ÇALINCA NAMAZIN ULVİYETİ,  GÜZELLİĞİ  ORTADAN KALKIYOR. Okurlarımız sayın imamlarımızı bu konuda ikaz etmenizi istiyorlar efendim.

Saygı ve sevgilerimle.