Yeni Çorumspor’un isminin Çorum Futbol Kulübü olarak değiştirilmesi ile ilgili süreç tamamlandı. Türkiye Futbol Federasyonu, Yeni Çorumspor’un ismini Çorum Futbol Kulübü olarak değiştirirken, yeni logoyu da onayladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Çorum Futbol Kulübü isminin Federasyon tarafından onaylandığı ve Çorumspor’la birleşme işlemleri tamamlanana kadar lige “Çorum Futbol Kulübü” olarak devam edileceği belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada ise,“Yeni Çorumspor Kulübü Anonim Şirketi 28.11 2019 tarihli yazısıyla Federasyonumuza başvurarak 18.11 2019 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısında ana sözleşme statü tadili yapması sebebiyle, Federasyonumuz kayıtlarındaki unvanının ‘Çorum Futbol Kulübü Anonim Şirketi’, kulüp logosunun yeni logo ile değiştirilip kayıtlarda yer almasını talep etmiştir.

Dosya evrakının incelenmesi neticesinde, TFF Futbol Kulüpleri Tescil Talimatında belirtilen evrakların Federasyonumuza iletildiği görülmüş olup, Yeni Çorumspor Kulübü Anonim Şirketi’nin futbol faaliyetleri için bundan sonra Federasyonumuz kayıtlarında ‘Çorum Futbol Kulübü Anonim Şirketi’ olarak, aşağıdaki logonun kulüp logosu olarak değiştirilmesi ve müsabakalara Çorum Futbol Kulübü ismi ile katılmasının kabulüne, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun 20.12.2019 tarih ve 18 sayılı toplantısında karar verilmiştir” denildi.

İsim değişikliği ile ilgili bu karar metni Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Yeni Çorumspor Kulübü A.Ş. Başkanlığı’na, Çorum Futbol Kulübü A.Ş. Başkanlığı’na, 2.Lig Beyaz Grup Kulüp Başkanlıklarına ve TFF Teşkilatı’na da gönderildi.

Editör: TE Bilisim